Seurajohtajan pahoinpitelemä erotuomari astui julkisuuteen: "En anna hänelle anteeksi, en koskaan"

Turkin jalkapalloa ravisutti viime viikolla väkivaltatapaus pääsarjan ottelussa, kun Ankaragucu-seuran puheenjohtaja Faruk Koca pahoinpiteli erotuomari Halil Umut Meleriä liigaottelun päätyttyä. 

Turkin huipputuomareihin lukeutuva Meler astui tällä viikolla vihdoin julkisuuteen ja julisti, että anteeksiantoa on turha odottaa.

– En anna hänelle anteeksi, en koskaan, Meler sanoi Hurriyet-lehdelle BBC:n mukaan.

– Minua lyötiin ja kaaduin kentälle. Mutta, mitä en koskaan unohda on se, kuinka minua potkittiin maatessani kentällä. Ja tuota en anna koskaan anteeksi millään tavalla.

Koca sai Turkin jalkapalloliitolta pysyvän toimintakiellon. Ankaragucu sai kahden miljoonan Turkin liiran eli noin 63 000 euron sakot ja seura määrättiin pelaamaan viisi kotiottelua tyhjille katsomoille.

Koca ilmoitti myöhemmin eronneensa seuran puheenjohtajan tehtävästä ja kertoi olevansa hyvin häpeissään tekemisistään.

Meler näkee, että tapauksella voisi olla myönteisiäkin vaikutuksia.

– Tämä oli merkkipaalu. Kenenkään ei pidä provosoida (erotuomareita). Kaikki teemme työtämme.

Turkin jalkapallosarjat olivat hetken aikaa keskeytyksissä tapauksen takia. Pääsarja jatkui tämän viikon tiistaina, ja kuohunta roihahti jälleen: yksi illan kolmesta ottelusta keskeytettiin, kun Istanbulsporin puheenjohtaja marssitti joukkueensa kentältä protestina erotuomarin ratkaisuun ottelussa Trabzonsporia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat