Seurapomo vihjaa: NHL-tähti kieltäytyi muhkeasta jatkosopimuksesta – suomalaisvahdille avautui mahdollisuus

Boston Bruins on yhä ilman sopimusta ykkösmaalivahtinsa kanssa, kun NHL-kauden alkuun on heidän osaltaan aikaa kahdeksan päivää.

Jeremy Swaymanin ja Bostonin sopimusneuvottelut etenivät reilu vuosi sitten välimieskäsittelyyn, jossa nyt 25-vuotiaalle yhdysvaltalaismaalivahdille tehtiin yhden vuoden ja 3,475 miljoonan dollarin sopimus.

Viime kaudella Swayman aloitti Bostonin maalilla runkosarjassa 43 ottelua. Pudotuspeleissä Swayman esitti mainioita otteita ja aloitti joukkueensa kaikki 12 ottelua. Bostonin kausi päättyi Stanley cup -mestariksi edenneen Florida Panthersin käsittelyssä toisella kierroksella.

Boston päätti kesällä panostaa Swaymaniin ja kauppasi hänen kanssaan torjuntavastuuta viime kaudella jakaneen Linus Ullmarkin Ottawaan vaihdossa muun muassa suomalaisvahti Joonas Korpisaloon.

Swayman on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, eli Boston omistaa yhä hänen pelaajaoikeutensa. Työehtosopimuksen puitteissa Swaymanin on kuitenkin tehtävä sopimus 1. joulukuuta mennessä, jotta hän voi pelata tulevalla kaudella.

Bruinsin puheenjohtaja Cam Neely on nyt antanut ymmärtää, että Swayman olisi hylännyt 64 miljoonan dollarin tarjouksen.

– En halua mennä siihen, mitä hän pyytää, mutta tiedän, että minulla olisi (hänen tilanteessaan) 64 miljoonaa syytä pelata, Neely sanoi tänään NHL.comin mukaan.

Neelyn paljastuksen arvellaan tarkoittavan sitä, että Boston olisi tarjonnut Swaymanille kahdeksan vuoden mittaista sopimusta, jossa palkkakattoon vaikuttavaksi yhden kauden palkaksi tulisi näin ollen kahdeksan miljoonaa dollaria.

Tätä suuremmalla sopimuksella pelaa tällä hetkellä vain viisi maalivahtia koko NHL:ssä.

Neely sanoo yllättyneensä Swaymanin palkkapyynnöstä, mutta hän myös korostaa uskovansa, että osapuolet pääsevät vielä sopuun.

– Olen kysynyt häneltä suoraan, haluaako hän pelata täällä, ja hän haluaa. Uskon, että sopimus saadaan tehtyä.

Boston pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa 8. lokakuuta. Joukkueen maalivahtikaksikon muodostavat toistaiseksi Korpisalo ja Brandon Bussi, ainakin kunnes Swaymanin kanssa päästään sopimukseen.

GM Don Sweeney ja päävalmentaja Jim Montgomery ovat molemmat sitä mieltä, ettei Swayman ole missään tapauksessa tolppien välissä, kun kausi alkaa.

– Se, miten hyvin harjoitusleiri on mennyt ja miten hyvin Korpisalo on pärjännyt, tarkoittaa juuri nyt sitä, että hän tulee olemaan meidän aloittava maalivahtimme kauden avausottelussa, Montgomery sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat