Shogun-sarja teki Emmy-historiaa monella tapaa

Shogun-sarja kahmi palkintoja televisioalan Emmy-gaalassa Yhdysvalloissa. Sarja voitti muun muassa parhaan draamasarjan palkinnon ensimmäisenä ei-englanninkielisenä sarjana ja Hiroyuki Sanada parhaan miespääosan palkinnon ensimmäisenä japanilaisena näyttelijänä. 

Feodaaliajan Japaniin sijoittuva Shogun-sarja voitti sunnuntai-iltana 15. syyskuuta Yhdysvalloissa ennätykselliset 18 televisioalan Emmy-palkintoa. Yksi palkinnoista oli parhaan draamasarjan palkinto, jonka sarja voitti ensimmäisenä ei-englanninkielisenä sarjana. 

Emmy-gaalaa juhlittiin Peacock Theaterissa Los Anglesissa. 

Shogun on sovitus James Clavellin historiallisesta romaanista, joka kertoo englantilaismiehestä 1600-luvun Japanissa. 

Sarja sai ennätykselliset 25 ehdokkuutta tämän vuoden Emmy-gaalassa, ja se oli voittanut jo 14 ehdokkuutta ennen sunnuntain gaalaa. Se voitti gaalassa vielä neljä muuta palkintoa.

Hiroyuki Sanada voitti ensimmäisenä japanilaisena näyttelijänä parhaan draamasarjan miespääosan Emmy-palkinnon. Hän on myös kaikkien aikojen toinen aasialaisnäyttelijä, joka on voittanut vastaavan palkinnon. 

– Minulle on suuri kunnia olla täällä upeiden ehdokkaiden joukossa. Kiitos FX:lle, Disneylle ja Hululle, että uskoitte minuun. Kiitos tiimilleni siitä, että olette aina tukeneet minua, ja kiitos kaikille Shogunin näyttelijöille ja kuvausryhmälle. Olen niin ylpeä teistä. Se oli itä kohtaa lännen -unelmaprojekti kunnioituksella. Shogun opetti minulle, että kun ihmiset työskentelevät yhdessä, voimme tehdä ihmeitä. Voimme luoda yhdessä paremman tulevaisuuden, Sanada sanoi puheessaan voittonsa jälkeen. 

Myös sarjan näyttelijä Anna Sawai voitti Emmyn parhaasta naispääosasta draamasarjassa.

Vuonna 2022 Lee Jung-jae voitti ensimmäisenä aasialaisena näyttelijänä Emmyn parhaana draamasarjan miespääosan näyttelijänä roolistaan Netflixin Squid Game -sarjassa. Voitto teki hänestä myös ensimmäisen henkilön, joka on voittanut TV-akatemian näyttelijäpalkinnon muulla kuin englanninkielisellä esityksellä.

Shogun-sarjan näyttelijät ovat pääosin kaikki japanilaisia ja suurin osa dialogista käydään japanin kielellä. Shogun on katsottavissa Suomessa Disney+-suoratoistopalvelussa.

Kaikki Emmy-ehdokkaat ja -voittajat voit katsoa täältä.

Lue myös:

    Uusimmat