Silminnäkijät järkyttyivät McDonald’s-veriteon kylmyydestä: "Puukotti naisen ja jätti lapsen yksin pöytään"

Helsingin Pitäjänmäen McDonald’silla tapahtuneen henkirikoksen todistajat kuvailevat huhtikuista hyökkäystä raa’aksi ja äkilliseksi. 

Henkirikosta todisti usea pikaruokaravintolan asiakas. Osa luuli miehen aluksi lyöneen naista nyrkillä, mutta huomasi sitten miehen kädessä olleen puukon.

– Iskuja oli paljon ja sellaisella otteella, että ne menivät syvälle ja siinä on pakko ymmärtää, että johtaa kuolemaan. Ei ollut mikään sohaisu, viilto tai uhkailu, eräs todistaja kertoi poliisin kuulusteluissa.

Todistajan mukaan uhri yllätettiin puolustuskyvyttömänä. Hän kuvaili puukotusta voimakkaaksi, todella nopeaksi "tikkaamiseksi". Iskut kohdistuivat hänen nähdäkseen uhrin vatsaan, reisiin ja genitaalialueelle.

Silminnäkijöiden havainnot puukoniskujen määrästä ja hyökkäyksen luonteesta kuitenkin vaihtelivat. Erään silminnäkijän vaikutelma oli, että miehen tarkoitus oli tappamisen sijaan tuottaa uhrille kipua.

Huusi "missä vauva?"

Kun mies lopetti hyökkäyksen ja poistui ravintolasta, lähti nainen tämän perään. Hän kuitenkin lyyhistyi silminnäkijöiden mukaan tuulikaappiin. Todistajat kuulivat naisen puhuneen lapsesta häneen kohdistetun hyökkäyksen aikana ja sen jälkeen.

– Nainen ei vastannut vaan huusi vauvansa perään. Nainen huusi: "Missä vauva, missä vauva", yksi todistajista kertoi. 

Todistaja ei aluksi ymmärtänyt mistä nainen puhui, mutta poliisin saavuttua hän palasi sisälle ja näki pöydällä vauvan kantokopassa.

– Vasta tällöin tajusin, että naisella oli ollut vauva mukana, todistaja kertoi.

Toinen silminnäkijä ihmetteli, miten mies saattoi puukottaa uhria voimakkaasti, vaikka hänen edessään oli lapsi. Hän piti tekoa kylmäverisenä ja päättäväisenä.

– Sen muistan, kun vauva rupesi itkemään, kun äiti tuupertui lattialle. Mies on katsonut vauvaa edessään iskiessään puukolla naista. Outoa, että edes muksu ei pehmentänyt tai jarruttanut tilannetta. 

– Tuntuu kylmäveriseltä, että puukotti naisen ja jätti lapsen yksin pöytään. Normaalin ihmisen ei pitäisi pystyä tuollaista tekemään.

Taustalla erimielisyyksiä

Puukottaja itse kertoo tavanneensa naisen pikaruokaravintolassa tavatakseen heidän yhteisen lapsensa. Hän sanoi, että oli äkkiä tulistunut muistettuaan naisen aiemman viestittelyn ja sen takia tarttuneensa puukkoon. Hän kuitenkin kiisti tarkoituksena olleen tappaminen. 

Nainen kuoli paikalle elvytyksestä huolimatta.

Naisella ja miehellä oli aiempia riitoja. Poliisin mukaan tapauksessa oli viitteitä miehen mustasukkaisuudesta ja tarpeesta kontrolloida naista. Toisaalta mies toi esille, että nainen oli väitetysti herjannut häntä ja hänen sukuaan. Tähän liittyen oli ollut myös soittelua eri sukujen edustajien välillä. Tässä suhteessa teossa voi nähdä piirteitä jonkinlaisesta kunniamurhasta.

Miestä syytetään murhasta. Mies kiistää syytteen ja katsoo syyllistyneensä kuolemantuottamukseen.

Lue myös:

    Uusimmat