Simone Bilesin olympiakulta suli minimalistiseen lipsahdukseen

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles otti olympiahopeaa permannolla. Kultakin oli tarjolla, mutta se luisui yhdysvaltalaisen käsistä kahden ratkaisevan virheen takia.

Biles esitti permannolla huimia suorituksia. Hän aloitti tekemällä erittäin korkean hypyn, jossa hän esitti kaksoisvoltin kolmella kierteellä. Seuraava hyppy oli niin ikään komea. Kaksoisvoltti kahdella kierteellä onnistui hyvin, mutta Biles astui harmittavasti alueen ulkopuolelle.

Ohjelma jatkui kaksoisvoltilla suorin vartaloin. Seuraava kaksoisvoltti suorin vartaloin toi jälleen virheen, kun Biles astui jälleen alueen ulkopuolelle. Kumpikaan Biles ulosastumisista ei ollut kovin iso, mutta kullan kannalta sitäkin ratkaisevampi.

Pisteitä saatiin odottaa todella pitkään. Lopulta Yhdysvaltalaisen saldoksi saatiin lukema 14,133, mikä jäi Brasilian Rebeca Andraden pistesaldosta 14,166 minimaalisen vähän.

Bilesin kannalta kaksi ylitystä rokotti hänen pistesaldoaan peräti 0,6 pistettä, eli vain yhdellä alueen ylityksellä Biles olisi korjannut voiton. Nyt hänen olympiaurakkansa päättyi hopeamitaliin.

Andraden ja Bilesin jälkeen kisan kolmas oli USA:n Jordan Chiles.

Biles saavutti Pariisin olympialaisista yhteensä neljä mitali, joista kolme kultaista. Voiton hän nappasi joukkuekisasta, neliottelusta ja hypystä.

Lue myös:

    Uusimmat