Pysäyttämätön Simone Biles – nyt kasassa 30 arvokisakultaa

Telinevoimistelun supertähti Simone Biles otti Pariisin kisoissa jo kolmannen olympiakultansa, kun yhdysvaltalainen taituroi naisten hyppyfinaalin mestariksi. 

Aiemmin kisoissa joukkuekultaa ja neliottelun kultaa voittanut Biles taituroi finaalissa tavaramerkkiliikkeensä, Jurtshenko-hypyn kahdella voltilla, joka on jo nimetty Biles II -liikkeeksi.

Biles summasi kahden hypyn keskiarvokseen 15,300 pistettä. Brasilian Rebeca Andrade nappasi neliottelun tavoin hopeaa pistein 14,966. Pisteet 14,466 ansainnut Jade Carey otti Yhdysvalloille myös pronssisen mitalin ennen Pohjois-Korean An Chang-okia.

Biles, 27, on voittanut urallaan nyt yhteensä 40 MM- ja olympiamitalia, joista 30 on kultaisia. Seitsemän olympiakultaa saavuttanut yhdysvaltalainen jahtaa Pariisissa kultaa vielä maanantaina, kun vuorossa ovat finaalit puomilla ja permannolla.

Biles voitti neljä olympiakultaa Rio de Janeiron kisoissa 2016. Tokion kisoissa kolme vuotta sitten yhdysvaltalainen jätti valtaosan suunnitelluista kilpailuistaan väliin ja jäi ilman kultamitalia. Biles kärsi kisoissa niin kutsutusta twisties-ilmiöstä, jolla tarkoitetaan telinevoimistelijan liikekammoa.

Lue myös:

    Uusimmat