"Sitä oli hauska katsoa" – merileijonat saivat tarpeekseen auringonpalvojista Kaliforniassa

Kahden auringonpalvojiin kyllästyneen merileijonan edesottamukset San Diegossa sijaitsevalla rannalla ovat herättäneet tunteita netissä.

La Jolla Coven auringonottajat joutuivat väistymään kahden aggressiivisesti käyttäytyvän merileijonan tieltä perjantaina 9. heinäkuuta. Rannan tapahtumista on uutisoinut muun muassa The Washington Post.

Myös sosiaaliseen mediaan on jaettu videoita rannalta. Artikkelin yllä olevalta videolla yksi La Jolla Coven merileijonista alkaa isotella eräälle rannalla oleskelleelle miehelle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Nämä merileijonat pelastivat eilisen päiväni, videon kuvannut Charlianne Yeyna kertoi NBC San Diegolle.

Videolla ihmiset pakenevat merileijonia kuin Godzillan kaltaisen hirviön hyökkäyksen alta.

– Aloin kuvata tilannetta, sillä oli hauska katsoa, kun kaikki turistit melkein jäivät niiden valtavien merileijonien jalkoihin, Yeyna kuvailee kaaoottista tilannetta rannalla.

Sosiaalinen media merileijonien puolella

Monet sosiaalisen median käyttäjät pitävät merileijonien käytöstä oikeutettuna, koska kyseessä on niiden ranta ja niiden luonnollinen paikka asua. Ihmiset voisivat ottaa aurinkoa muuallakin.

– Olen merileijonien tiimissä, moni kommentoi sosiaalisessa mediassa.

Yeynan kuvaama tilanne lähti liikkeelle hänen mukaansa siitä, kun eräs rannalla ollut nainen oli lähestynyt nukkuvia merileijonia ottaakseen kuvan. Nainen oli selkeästi mennyt liian lähelle, koska hänen käytöksensä herätti eläimet, eivätkä ne olleet asiasta ollenkaan iloisia. Yeyna arvioi kyseisen naisen olleen reilun metrin päässä eläimistä ottamassa niistä kuvia.

Merileijonat ovat yleinen näky La Jolla Coven rannalla. Vierailijoita on pyydetty pysyttelemään turvallisen välimatkan päässä eläimistä. Varoitusmerkkejä on pystytetty eri puolille rantaa. Erityisesti poikasten syntymän jälkeen emot voivat olla todella suojelevaisia jälkikasvunsa takia.

Käytös ei hetkauta asiantuntijoita

Merileijoniin erikoistunut SeaWorld San Diegon työntekijä Eric Otjen kertoo Associated Pressille, että merileijonien käytös ei ollut mitenkään poikkeavaa tai outoa. Hän kertoo jopa odottaneensa, että jotain vastaavaa tulisi tapahtumaan rannalla, koska käynnissä on merileijonien lisääntymiskausi.

– Niiden käytös ei ollut kovin erikoista. Video on kerännyt miljoonia katselukertoja siksi, että ihmiset juoksivat kuin Godzilla jahtaisi heitä, Otjen toteaa.

Hän ei usko, että merileijonat ottivat ketään yksittäisiä ihmisiä silmätikuikseen, vaan eläimet harjoittelivat soidinmenoja varten. Otjenin mukaan ne voivat urosten kesken äityä aika hurjiksi kinkereiksi.

Merileijonaurokset voivat kasvaa lähes kahden ja puolen metrin mittaisiksi ja painavat jopa 270 kiloa. Naaraat jäävät huomattavasti pienemmiksi. Yleensä merileijonat viihtyvät kivisillä rannoilla, laitureilla ja pienillä saarilla.

Merileijonat ovat tunnettuja reviiritietoisuudestaan. Lisääntymishaluiset urokset ja poikasia hoivaavat emot jahtaavat tunkeutujat herkästi tiehensä.

Myös San Diegon kaupunki on tietoinen rannan reviiriongelmasta. Tietoon on tullut lukuisia tapauksia, joissa merileijonia on häiritty menemällä liian lähelle ottamaan kuvia muistoksi.

Heinäkuun alkupuolella sattuneessa godzillamaisessa paossa ei kukaan loukkaantunut.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat