Skandaalinkäryinen tapaus – ruoskintavideo vuoti julkisuuteen, olympiavoittaja sivuun Pariisista

Britannian kolminkertainen olympiavoittaja, ratsastaja Charlotte Dujardin vetäytyy Pariisin olympiakisoista kyseenalaisen videon vuodettua julkisuuteen.

Dujardinista on käynnissä kansainvälisen ratsastusliiton FEI:n johtama tutkinta. Liitto tutkii julkisuuteen noussutta videota, jossa Dujardin käsittelee Daily Mailin mukaan hevosta kyseenalaisella tavalla harjoitussessiossa. 

Daily Mailin mukaan Dujardin ruoskii hevosta harjoitustilanteessa useita kertoja jaloille. Video on kuvattu neljä vuotta sitten.

– Olen päättänyt vetäytyä kaikista kilpailuista, myös Pariisin olympialaisista, tutkinnan ajaksi, Dujardin kertoo lausunnossaan. 

– Tapahtunut oli täysin epätyypillistä toimintaa minulta, eikä kuvasta sitä, miten koulutan hevosiani tai valmennan oppilaitani. Mitään tekosyitä ei kuitenkaan ole. Olen syvästi häpeissäni, ja minun olisi pitänyt näyttää parempaa esimerkkiä, Dujardin lausui tapaukseen liittyen.

Dujardin sanoo olevansa syvästi pahoillaan. Hän kertoo tekevänsä yhteistyötä asian selvittämiseksi. 

Britti voitti kouluratsastuksessa olympiakultaa Lontoossa yksilö- ja joukkuekilpailussa. Riossa hän uusi yksilökisan voiton. Dujardin on kerännyt urallaan kaikkiaan kuusi olympiamitalia. Hän on pyöräilijä Laura Kennyn ohella Ison-Britannian menestynein naisurheilija olympialaisissa. 

Lue myös:

    Uusimmat