Urheilulegendaa tutkitaan väärinkäytöksestä – 14 kultamitalin tähti sivuun Pariisista

Paralympialaisten kaikkien aikojen urheilijoihin lukeutuva ratsastaja Lee Pearson on suljettu pois Britannian pararatsastuksesta häneen kohdistuneen väärinkäytöstutkinnan takia.

50-vuotias Pearson on saavuttanut paralympialaisissa peräti 14 kultamitalia. Hän on edustanut Britanniaa kaikissa kisoissa Sydneyn vuoden 2000 paralympialaisista lähtien.

Pearsonia ei kuitenkaan valittu mukaan Pariisin tämän kesän kisajoukkueeseen. Pian Britannian ratsastusliitto ilmoitti tutkivansa epäiltyä väärinkäytöstä.

Liitto ei vahvistanut The Athletic -sivustolle antamassaan tiedotteessa tutkittavan urheilijan nimeä, mutta brittiläisen The Telegraphin mukaan kyse on Pearsonista. Pearson ei ole kommentoinut häneen kohdistuvaa tutkintaa medialle. Telegraph on kuitenkin selvittänyt lähellä urheilijaa olevasta lähteestä, että kyse ei ole hevosten väärinkohtelusta.

Vuonna 2016 Rion paralympialaisissa Britannian lippua kantanut ja vuotta myöhemmin kuningatar Elisabeth II:lta ritarin arvon saanut Pearson kommentoi aiemmin riitaansa liiton kanssa sosiaalisessa mediassa.

– Viimeiset 18 kuukautta minun ja perheeni elämä on ollut erittäin raskasta useammalla tavalla kuin voitte kuvitella. Meidät on pettänyt myös lukematon määrä organisaatioita, joiden turvallisuuskäytännöt suojelevat vain heidän organisaatioitaan ja työpaikkojaan samalla, kun ne aiheuttavat niin paljon tuskaa ja vahinkoa muille ihmisille, Pearson kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Pearson poisti päivityksensä myöhemmin. Hän kertoo tähtäävänsä takaisin paralympialaisiin Los Angelesin kisoissa 2028.

Britannian paralympialiiton mukaan Pearson jätettiin pois Pariisin joukkueesta ilmoitettuaan itse julkisuudessa, ettei hän tavoittele paikkaa kesän 2024 kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat