Verinen näky oli liikaa – olympialaisissa pamahti kova tuomio

Italialainen kenttäratsastaja Emiliano Portale on suljettu pois olympialaisista sen jälkeen, kun hänen hevosensa nähtiin vuotaneen verta kenttäratsastuksen kouluratsastuksen osakokeen jälkeen.

– Hevonen nimeltä Future, jota ratsasti italialainen urheilija Emiliano Portale, suljettiin pois esteratsastuksesta sen jälkeen, kun hevosen suusta löytyi verta kilpailun jälkeisessä tarkastuksessa, Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI tiedotti.

– Tämän säännön mukainen eliminointi ei tarkoita, että hevosta olisi haluttu satuttaa tai vahingoittaa, mutta FEI:n kurinpitosäännöt on otettu käyttöön sen varmistamiseksi, että hevosen hyvinvointia suojellaan aina.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Eliminointi tapahtuu keskellä käynnissä olevaa kohua liittyen hevosten hyvinvointiin.

FEI antoi varoituksen brasilialaiselle ratsastajalle Carlos Parrolle sen jälkeen, kun eläinjärjestö Peta sanoi hänen aiheuttaneen hevoselleen Safiralle tarpeetonta epämukavuutta. Hevosella todettiin niskan liiallinen taipuma, mikä voi rajoittaa sen hapenottokykyä.

Ennen kisoja entinen olympiavoittaja Charlotte Dujardin joutui puolestaan vetäytymään Pariisista sen jälkeen, kun julkisuuteen vuoti video, jolla hän kohteli hevostaan karmealla tavalla.

Juttua korjattu 29.7. kello 15.37: Tapaus nähtiin kenttäratsastuksen, eikä esteratsastuksen parissa.

Lue myös:

    Uusimmat