SM-liiga perjantaina: Tapparan reppu heilui oikein olan takaa – Jukurit hävisi jälleen kerran

Sport tekee 6-3 maalin 2:07

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua.

Mikkelissä sarjanelonen Jukurit yritti katkaista tappioputkensa, kun se kohtasi Lukon.

Jukurit siirtyi avauserässä johtoon, kun Michal Kovarcik osui alivoimalla. Lukko kuittasi tämän, kun Steven Jandric osui ajassa 15.15.

Lukko karkasi toisessa erässä jo 3–1-johtoon Harri Kainulaisen ja Antoine Morandin maaleilla.

Linus Nässen kavensi kolmannen erän puolen välin tuntumassa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt isäntien kannalta, kun Lukko otti 3–2-voiton.

Jukureiden tappioputki venyi nyt jo kuuden ottelun mittaiseksi. Se pysyi kuitenkin sarjassa yhä neljäntenä.

Lahdessa Kärpät otti ison voiton, kun se kaatoi jatkoajalla Pelicansin.

Kärpät karkasi toisessa erässä 2–1-johtoon Teemu Turusen ja Marko Anttilan maalien avulla.

Johannes Johannesen toi isännät tasoihin ajassa 53.01.

Ratkaisu syntyi jatkoilla, kun Leijonista tuttu puolustaja Miika Koivisto karkasi puolittaiseen läpiajoon. Koivisto onnistui harhauttamaan ex-Kärppä-vahdin Niklas Kokon nakkikioskille, minkä jälkeen Koivisto löi lötön pönttöön.

Kärpille täten isompi pistepotti mukaan 3–2-voiton myötä.

Kärpät nousi nyt tasapisteisiin sarjassa neljäntenä olevan Jukureiden kanssa. Jukurit on kuitenkin edellä, koska sillä on enemmän kolmen pisteen voittoja (27) kuin Kärpillä (23).

Vaasassa sarjakakkonen Tappara päästi oikein roppakaupalla maaleja, kun Sport oli parempi lukemin 6–5.

Sport siirtyi toisessa erässä jo 5–2-johtoon. Tappara vaihtoi erän puolessa välissä maalivahtia, kun Christian Heljanko teki tilaa Eetu Randelinille.

Tappara tuli kolmannessa erässä maalin päähän. Sport piti kuitenkin loppuhetkillä pintansa.

Perjantain lopputulosten myötä Tappara jäi nyt neljän pisteen päähän sarjakärki Ilveksestä, joka kaatoi Tampereella SaiPan 5–2. Tappara on pelannut kuitenkin kolme ottelua vähemmän kuin Ilves.