SM-liiga reagoi ex-kiekkoilija Janne Puhakan kuolemaan

Jääkiekon SM-liiga esittää surunvalittelunsa 29-vuotiaana kuolleen Janne Puhakan muistolle.

MTV:n tietojen mukaan Puhakan puolison epäillään surmanneen Puhakan ampumalla sunnuntai-iltana. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

Henkirikoksen uhrina menehtynyt Puhakka pelasi jääkiekkourallaan 40 SM-liigaottelua Espoon Bluesissa kaudella 2015–2016.

Janne Puhakka oli tärkeä esikuva, ja hänen rohkeutensa ja avoimuutensa jätti lähtemättömän jäljen suomalaiseen jääkiekkoon, SM-liigan sosiaalisen median julkaisussa sanotaan.

Puhakan esikuvallisuus juontaa erityisesti juurensa vuoteen 2019, kun hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa homoseksuaalisuudestaan. Puhakasta tuli ensimmäinen julkisesti homoseksuaali SM-liigassa pelannut pelaaja. 

Liiga esittää syvimmät osanottonsa Puhakan perheelle ja läheisille, pääsarjan julkaisu päättyy. 

MTV Urheilun tietojen mukaan SM-liiga selvittää parhaillaan sopivaa ja kunnioittavaa tapaa muistaa traagisesti menehtynyttä Puhakkaa kollektiivisesti. 

Janne Puhakka oli espoolaisen kiekkoilun kasvatti. Hän pelasi Liigan lisäksi seuran U16–U20-junioreissa. Puhakka vietti kaksi kautta myös Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä. Uransa hän päätti Ranskan pääsarjassa vuonna 2018.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat