Surmatun ex-liigakiekkoilija Janne Puhakan sanat jäivät Tero Lehterän mieleen – tapasi valmennettavansa vain päiviä sitten

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakan kuolema on ollut suuri järkytys myös häntä valmentaneelle Tero Lehterälle.

SM-liigassa Espoon Bluesia kaudella 2015–2016 edustanut Puhakka kuoli sunnuntai-iltana 29-vuotiaana. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Puhakan puolison, häntä 37 vuotta vanhemman norjalaislääkärin, epäillään surmanneen hänet ampumalla. 

Jääkiekkovalmentajan uransa Espoosta käynnistänyt Tero Lehterä valmensi Puhakkaa tämän ainoalla Liiga-kaudella. Lehterä toimi 2015–2016 Bluesin apuvalmentajana. 

Lehterä ja Puhakka kohtasivat aivan hiljattain.

– Todella surullinen tapaus. Suurin järkytys tämä on tietysti hänen lähipiirilleen. Viimeksi näin hänet vajaa viikko sitten koirapuistossa. Juttelimme puolisen tuntia. 

Lehterä muistelee Puhakkaa kovaa työtä tehneenä jääkiekkoilijana. Ennen kaikkea esiin nousee kuitenkin hänen välitön luonteensa. 

– Muistan hänet todella ystävällisenä ja sydämellisenä ihmisenä. Yhteinen historiamme ei mikään kauhean pitkä ollut, mutta hirveän mukava nuori mies. 

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Puhakka oli ensimmäinen SM-liigassa pelannut jääkiekkoilija, joka kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan. Lehterä painottaa Puhakan rohkeutta asian julkituonnissa. 

Valmentajan mieleen on jäänyt kaksikon vuosien takainen vuoropuhelu aiheesta. Tuolloin kiekkoilija ei ollut vielä kertonut asiasta julkisesti. Homoseksuaalisuutta pidettiin nykypäivää suurempana tabuna jääkiekkopiireissä. 

– Joskus, kun hän keskustelussamme kertoi asiasta minulle, niin muistan, että se oli harvoja kertoja, kun sanoin, että nyt ei ole antaa minkäänlaista neuvoa. Kun ei tiennyt, oliko jääkiekkoyhteisö valmis siihen.

Janne Puhakka oli espoolaisen kiekkoilun kasvatti. Hän pelasi Liigan lisäksi seuran U16–U20-junioreissa. Puhakka vietti kaksi kautta myös Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä. Uransa hän päätti Ranskan pääsarjassa vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat