KalPa-tähti sai pelikieltoa – myös Tapparan Kristian Tanuksen tapaus käsitelty

KalPa-tähden viikateisku kurinpidon tutkintaan – selvisi tästä huitaisusta ilman rangaistusta 0:36
Jaakko Rissanen selvisi tästä huitaisusta ilman rangaistusta, mutta pelikieltoa tuli perässä.

KalPan tähtihyökkääjä Jaakko Rissanen on saanut jääkiekon SM-liigan kurinpidolta yhden ottelun pelikiellon huitomisestaan.

Rissanen huitoi lauantaina toisen puolivälieräottelun kolmannessa erässä Ilveksen Eetu Päkkilää maalin edustalla voimakkaasti käsille. Päkkilä poistui Kuopiossa kaukalosta kättään pidelleen. Rissaselle ei tuomittu tilanteesta rangaistusta, mutta tapaus eteni kurinpitokäsittelyyn.

SM-liigan kurinpitodelegaatio katsoi, ettei Rissasella ollut pelitilanteessa mahdollisuutta ylettyä huitaisullaan kiekkoon. Kurinpito huomioi myös, että huitaisu osui pelkästään Päkkilän käteen eikä lainkaan mailaan.

Kurinpito arvioi, että Rissasen huitaisulla on "piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa" ja "teko ylittää moitittavuudeltaan pelikiellon kynnyksen".

Näet Rissasen tekemän huitaisun ylälaidan videolta.

KalPa voitti lauantaina Ilveksen jatkoerässä 1–0 ja johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2–0. Rissanen ei pääse pelikieltonsa myötä maanantaina Tampereella pelattavaan kolmanteen matsiin.

Tanukselle ei pelikieltoa

Tapparan huippuhyökkääjä Kristian Tanus ei puolestaan saanut pelikieltoaan huitomisestaan.

Tanus huitoi Turun Palloseuran Ruben Rafkinia käsille lauantaina joukkueiden kolmannessa puolivälieräottelussa Tampereella. Tanukselle tuomittiin kyseisestä kolmannen erän tilanteesta kahden minuutin huitomisrangaistus. 

Kurinpitodelegaation mukaan "huitaisu ei ole tekotavaltaan ja voimakkuuden suhteen niin moitittava, että se edellyttäisi automaattisesti pelikieltoa". 

Tanuksen pannatta päästänyt kurinpito otti huomioon kiekollisen pelitilanteen ja kurinpitomenettelyssä tällä kaudella käsitellyt huitomisrikkeet.

Tappara-hyökkääjän kirvesisku SM-liigan kurinpidon pöydälle 1:03
Tämä Tappara-hyökkääjä Kristian Tanuksen kirvesisku ei tuonut pelikieltoa.

Tappara päihitti TPS:n maalein 4–0 ja johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2–1. Sarja jatkuu tiistaina Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat