SM-liigakäskijän purkauksesta palaveerattu – näin seura selventää tuoretta ulostuloa

SaiPan Mikko Petmanilta ronski temppu – Sport-faneilla kiehahtaa oikein kunnolla 1:39
SaiPan Mikko Petmanilta ronski temppu – Sport-faneilla kiehahtaa oikein kunnolla

Vaasan Sportin päävalmentaja Juuso Hahl kertoi perjantaina lehdistötilaisuudessa saaneensa ohjeistuksen, jonka myötä hän jätti tuomaritoiminnan kommentoinnin kokonaan väliin. Sportin vt. urheilujohtaja Ari-Pekka Pajuluoma kommentoi MTV Urheilulle, mistä on kysymys.

Hahlin täyskäännös tuomariasiassa herätti perjantaina huomion, sillä viikko sitten hän ärähti suorin sanoin. Viime lauantain KalPa-ottelun jälkeen SM-liigan sääntötulkintatarkennukset ja niiden toteuttaminen saivat kyytiä.

Uudet säännöt on nyt heitetty valitettavasti romukoppaan ja tässä on hyvin kysymysmerkkinen olo, että miten homma tästä jatkuu. Jää sellaiset asiat viheltämättä, jotka olisivat jopa niillä vanhoilla säännöillä vihellettävissä, Hahl kritisoi viikko sitten.

Eilen tappiollisen SaiPa-taiston jälkeen Hahlilta kysyttiin melko kevyesti hyökkäyspään rangaistuksista. Vastaus olikin nyt niukkaakin niukempi. Hahlin voi tulkita viitanneen myös jonkinlaiseen sakkouhkaan.

– En kommentoi sanallakaan. On ohjeistettu niin. Perhe pitää viedä maajoukkuetauolla ulkomaille, pidetään rahat taskussa, Hahl pukahti.

Tilanteessa jäi epäselväksi, minkä tahon ohjeistuksesta on kysymys.

MTV Urheilu tavoitti Sportin virkaatekevän urheilujohtajan Ari-Pekka Pajuluoman, jonka mukaan kyseessä on ollut seuran sisäinen keskustelu. Hahlin viime viikonlopun purkauksesta on palaveerattu kotkapaitojen toimistolla.

– Juuso on käynyt asiasta keskustelua minun ja erotuomarien kanssa. Tämä homma ei sillä parane, että julkisuudessa huudetaan näitä, Pajuluoma linjaa. 

Hahlia ei ole siis esimerkiksi "varoiteltu" sakoista SM-liigan suunnalta.

– Mitään ukaasia ei ole tullut keltään. Tämä on ollut tavallaan seuran sisäinen asia, tavallaan ei. Yhdessä me tehdään tätä tuomarien kanssa, Pajuluoma päättää. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jääkiekon SM-liiga tarkensi sääntötulkintoja kuluvan kauden osalta. Rangaistuksia pyritään viheltämään estämisistä ja kiinnipitämisistä entistä hanakammin. 

Sportin ja SaiPan eilinen ottelu päättyi kuumissa tunnelmissa, kun lappeenrantalaisten Mikko Petman ajettiin ulos jalkapyyhkäisystä. Tilanne kuumensi vaasalaisyleisön. Sport on 2–3-tappion myötä sarjassa sijalla 11. 

Lue myös:

    Uusimmat