SM-liigaluotsi ärähti tuomaritoiminnasta – "Uudet säännöt on heitetty romukoppaan"

Lehdistötilaisuus: Sport - KalPa 6:01
Sportin päävalmentaja Juuso Hahl kritisoi lehdistötilaisuudessa painavasti KalPaa vastaan ottelun tuomarilinjaa.

SM-liigassa pelaavan Sportin päävalmentaja Juuso Hahl antoi hävityn KalPa-ottelun jälkeen kovaa kritiikkiä tuomaritoiminnalle.

SM-liiga ilmoitti kauden alla, että tuomarit puuttuvat jatkossa kovemmalla kädellä estopelaamiseen, johon sisältyy sekä kiekollisen että kiekottoman pelaajan estämiset ja erinäiset sitomistilanteet.

Muutos näkyi alkukierroksille nousseina jäähymäärinä ja joukkueet joutuivat sopeutumaan uuteen tuomarilinjaan.

Lauantaisen Sport–KalPa-ottelun jälkeen Sportin päävalmentaja Juuso Hahl kritisoi painavasti ottelussa nähtyä tuomarilinjaa. Hahl nosti kritiikissään esiin KalPan kolmatta maalia edeltäneen tilanteen, jossa tuomarit eivät viheltäneet jäähyä Johan Sundströmin kaataneelle Oliver Larsenille.

– Uudet säännöt on nyt heitetty valitettavasti romukoppaan ja tässä on hyvin kysymysmerkkinen olo, että miten homma tästä jatkuu. Jää sellaiset asiat viheltämättä, jotka olisivat jopa niillä vanhoilla säännöillä vihellettävissä. Karvas maku on, kun semmoisen vaihdon jälkeen on kiekko omissa, Hahl kritisoi lehdistötilaisuudessa.

Tämänkin jälkeen kaukalossa nähtiin Hahlin mielestä ennen kautta tehdystä linjauksesta poikkeavia tuomariratkaisuja.

– Sitten tietenkin paikot vielä päälle. Kyllä meille olisi sen jälkeen kuulunut pari jäähyä, sitten tuomarit eivät uskalla niitä viheltää. Mä olen ainakin täysin kysymysmerkkinä tässä, että miten nämä säännöt menevät, Hahl sanoo.

Hahl vaatii SM-liigalta reagointia vallitsevaan tilanteeseen.

– Joko pitää jatkaa sillä, millä on kesällä uhottu, että vihelletään tai sitten annetaan ilmoitus, että mennään täysin sinne vanhaan systeemiin ja ne klipit, jotka on lähetetty, deletoidaan. Erittäin vaikea on joukkuetta valmistaa ja joukkueelle perustella, miksi tuolla tällaisia asioita tapahtuu.

Sport jää vaatimaan turhaan rangaistusta – KalPa iskee vastahyökkäyksestä kiekon verkkoon 1:26
Tästä tilanteesta Sportin päävalmentaja Juuso Hahl vaati KalPalle jäähyä.

Lue myös:

    Uusimmat