SM-liigan isosta uudistuksesta kritiikkiä – ruotsalaisvalmentaja jakoi huolen

Lehdistötilaisuus: JYP - KalPa 5:55
JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn puhuu SM-liigan tuomarilinjauudistuksesta

Täksi kaudeksi JYPin peräsimeen hypännyt ruotsalaisvalmentaja Johan Pennerborn kommentoi osaltaan SM-liigan tuomarilinjauudistusta.

Pennerborn puhui asiasta perjantain JYPin ja KalPan kohtaamisen jälkeen. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa viitattiin siihen, miten molemmat joukkueet saivat paljon jäähyjä. JYPin päävalmentajalta Pennerbornilta kysyttiin, että joutuvatko pelaajat yhä opettelemaan sitä, mikä on nykyään sallittua ja mikä ei.

Kysymyksellä viitattiin SM-liigan uudistukseen. Sarja ilmoitti kauden alla, että se aikoo puuttua kovalla kädellä kiekollisen ja kiekollisen pelaajan estämistilanteisiin sekä kiinnipitämisiin. Uudistusta testattiin jo kesällä muun muassa JYPin ja KalPan välisessä harjoitusottelussa, missä jaettiin melkoinen määrä jäähyjä.

Samoja ilmiöitä nähtiin myös perjantaina. Kotijoukkue JYPin päävalmentaja Johan Pennerborn nosti esiin parikin kamppailutilannetta, joista tuomittiin kaksiminuuttisia.

– Olen sitä mieltä, että noista ei olisi pitänyt jakaa jäähyjä. Jääkiekossa pitää saada kamppailla. Kiinnipitämiset ja pelin selkeät rikkomiset – ne voi ottaa pois, mutta pelaajien pitää saada kamppailla, Pennerborn jakoi huolen.

JYP sai ottelussa kuusi kahden minuutin rangaistusta, KalPa seitsemän. Näistä kuudessa kyse oli joko estämisestä tai kiinnipitämisestä.

Ennen kauden alkua monet liigatahot esittivät huolensa siitä, miten linjauudistus vaikuttaa kamppailuihin.

JYP vei perjantain taiston nimiinsä Samuel Jonssonin kolmannen erän lopun ylivoimamaalilla 3–2. Osuma syntyi ajassa 59.48.

Lue myös:

    Uusimmat