SM-liigan kohuottelusta paljastunut lisää tuhoja – näin paljon korjaus tulee maksamaan

Maalikooste: Kiekk - Espoo - HIFK 6:43
HIFK haki perjantaina vieraspisteet sumuisesta Espoosta maalein 3–2

Viime perjantaina Espoon Metro Areenassa tehdyn ilkivallan osalta on paljastunut uutta tietoa. Myös alustava hinta korjaukselle on selvitetty.

Perjantaina 13.9. Kiekko-Espoon ja HIFK:n välisessä SM-liigaottelussa vierasjoukkue HIFK:n katsomossa töhrittiin tussilla parikymmentä penkkiä muutamalla rivillä. Myös istuinten suojia revittiin irti ja niitä heiteltiin alakatsomoon. Tussia oli myös katsomon lattiassa. 

Metro Areenan halliyhtiön toimitusjohtaja Katariina Järveläinen kertoo MTV Urheilulle, että penkkejä on sotkettu myös spraymaalilla.

– Putsaamista kalliimpi operaatio on kuitenkin penkkien korjaus. Spraymaali ei lähde putsaamalla pois, Järveläinen sanoo. 

MTV Urheilu uutisoi tapauksesta maanantaina. Tuolloin HIFK seurana tuomitsi kannattajayhdistyksen järjestämällä vierasmatkalla tehdyt tihutyöt. 

Uusia tuhoja ilmi

Vieraskatsomon tuhotöiden tarkastelussa hallista on löytynyt lisää korjattavaa viime perjantain ottelun jäljiltä. Yläkatsomoiden läheisyydessä sijaitsevasta miesten vessasta on paljastunut tuhoja. 

– Kolme hanaa ja vessanpönttö on rikottu yhdestä wc:stä. Lisäksi vessan seiniä on "tarroitettu" paljon, Järveläinen sanoo. 

Halliyhtiön osalta kokonaisuuden selvitys on edelleen kesken. Järveläinen kertoo kuitenkin arvion putsaus- ja korjausprojektin kokonaiskustannuksista. 

– Meillä on suurin piirtein tiedossa korvauksen suuruusluokka. Tämänhetkisen arvion mukaan korvauskustannukset voivat nousta lähelle 10 000 euroa, Järveläinen sanoo. 

Halliyhtiö selvittää tapausta yhdessä Kiekko-Espoon kanssa. Vielä on epäselvää, tekeekö Metro Areena tapauksesta rikosilmoituksen. Juuri nyt on siis vielä hämärän peitossa, kuka maksaa korjaamisesta muodostuvan laskun. 

Kiekko-Espoon seuraava kotiottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

MTV Urheilu sai haltuunsa kuvia vieraskannattajakatsomossa tehdyistä sotkuista: 

Lue myös:

    Uusimmat