SM-liigan pörssikärjeltä yllättävä toteamus pelaamisestaan: "Olisi vähän parannettavaa"

Teemu Turunen loisti jo Liigan mestarijoukkueessa – nyt tulee maaleja hurjaan tahtiin 4:19
Teemu Turunen loisti jo Liigan mestarijoukkueessa – nyt tulee maaleja hurjaan tahtiin.

Teemu Turusen toinen kausi Kärpissä on ollut vahva. Laitahyökkääjä on latonut kauden 42 ottelussaan jo 20 maalia ja johtaa SM-liigan maalipörssiä. Parannettavaa kuitenkin vielä löytyy, ainakin miehen itsensä mukaan.

Turunen on pelannut kahdesti aiemin 20 maalin kauden SM-liigassa, joten seuraava osuma merkitsee hänelle yhden kauden maaliennätystä, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä noin kolmannes. Turunen löytää yhden merkittävän syyn maalitehokkuudelleen ja antaa kiitosta myös muille.

Varmaan laukaisumäärää olen saanut vähän enemmän ylöspäin, ja tietysti täytyy antaa kehuja ketkjukavereilla, että syöttelevät hyviä syöttöjä ja tekevät tilaa muutenkin. "Kepulta" (Joonas Kemppainen) hyviä maskeja ja "Killeltä" (Ville Koivunen) hyviä syöttöjä. Täytyy antaa niille kiitosta.

Mistä hyvä maalintekijä on tehty?

Vaikea alkaa analysoimaan, mutta varmaan sellaisesta luovuudesta. Osaa haistella maalipaikkoja. Tietenkin monella hyvällä maalintekijällä on hyvä laukaus, mutta itsellä olisi kyllä vähän parannettavaa sen suhteen.

Vaikka maaliverkko on tällä kaudella löytynyt ennennäkemättömään tahtiin, ei maalinteko suinkaan ole Turusen päätehtävä.

Aika monipuolinen pelaaja olen. Alivoimaakin tulee pelattua. Tykkään syötelläkin.

Syöttötaidoista kertoo myös Turusen pistepörssikirjaus. 20 maalin rinnalle hyökkääjä on tarjoillut 19 maalisyöttöä.

Voit katsoa Turusen haastattelun kokonaisuudessaan pääkuvan paikalla olevalta videolta. Samalla videolla aikanaan Turusta vastaan kaukalossa pelannut MTV Urheilun asiantuntija Pekka Saravo paljastaa, mikä hänestä on Turusen "superominaisuus".

Lue myös:

    Uusimmat