SM-liigan taklauskohu kiihtyy: Pelicans iski kulisseissa vaatimuksen pöytään – ”Aivot on sököt, ja se laattaa tuolla”

Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle 1:04
Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle

Lahden Pelicansin hyökkääjä Aatu Jämsen loukkaantui tiistai-iltana pelatussa ottelussa HIFK:ta vastaan. Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvistaa MTV Urheilulle, että seura on tehnyt tapauksesta tutkintapyynnön SM-liigan kurinpidolle.

Jämsen, 21, jäi toisessa erässä HIFK:n Micke-Max Åstenin jyräämäksi. Videotarkistuksen jälkeen Åstenille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus polvitaklauksesta.

Videotallenteen perusteella Åsten osuu Jämseniä myös päähän. Lahtelaishyökkääjä poistui tilanteen jälkeen kaukalosta.

Katso kyseenalainen taklaustilanne pääkuvan videolta!

SM-liiga ei asettanut tilannetta kurinpidon tarkasteltavaksi. Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvistaa MTV Urheilulle, että seura on saattanut tapauksen kurinpitoon omalla tutkintapyynnöllään.

– Se on jätetty jo eilen. Se on Liigan sisäisessä järjestelmässä. Me joudutaan tässä tapauksessa itse reagoimaan, Laukkanen sanoo.

Liiga-seuroilla on mahdollisuus tutkituttaa yksittäinen tapaus SM-liigan kurinpidossa, mikäli sitä ei ole sarjan omien prosessien myötä sinne asetettu. Mikäli seura asettaa tilanteen itse kurinpitokäsittelyyn, sisältää teko rahallisen riskin. Jos tutkinta ei tuota rangaistusta, Pelicans menettää 5000 euron käsittelymaksun. 

Pelicans-leiri näkee tilanteessa selvän pääkontaktin.

– Meidän näkemyksen mukaan se osuu kyllä ihan suoraan päähän. Kyynärpää päähän. Kyllä tästä on tämä (tutkintapyyntö kurinpitoon) tehtävä. 

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä avasi Jämsenin tilannetta eilen ottelun jälkeen lehdistön edessä. 

– Jos polvitaklaus on, niin se tarkoittaa silloin, että miehen aivot on täysin sököt ja se laattaa tuolla. Harvoin mä sitä näen, että polvitaklauksesta sitä tulee, Niemelä tilitti tiistaina. 

Lehdistötilaisuus: Pelicans - HIFK 3:27
"Miehen aivot on täysin sököt ja se laattaa tuolla" – Tommi Niemelä avautui HIFK-ottelun jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat