SM-liigaottelun katsoja hyökkäsi vierasjoukkueen vaihtopenkille – seurapomolla selvä vaatimus jatkotoimista

JYP-Ässät-ottelu päättyi hämmentävään tilanteeseen 2:08
JYP-Ässät-ottelu päättyi hämmentävään tilanteeseen.

Jääkiekon SM-liiga selvittää perjantain JYP–Ässät-ottelun jälkeistä selkkausta Ässien vaihtoaitiossa. Ottelu päättyi Ässien 5–1-vierasvoittoon.

Päätössummerin soitua Jyväskylän jäähallin katsoja pyrki Ässien vaihtoaitioon pelaajien kimppuun. SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä sanoo SM-liigan selvittävän tapahtunutta yhdessä JYPin turvallisuushenkilöstön kanssa. Järvelän tiedot tapauksesta olivat maanantaiaamuna vielä vähäisiä.

Sen Järvelä vahvistaa, että katsoja on päässyt vaihtoaitiossa käsiksi Ässien joukkueen pelaajiin. Välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

– Kontakti on tapahtunut, sen verran tiedän, Järvelä sanoo MTV Urheilulle.

Järvelän mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut välikohtauksessa. Selvää kuitenkin on, että turvajärjestelyt pettivät.

– Siellä (SM-liigan otteluissa) on (turvajärjestelyt) niin, että katsojat eivät pääsisi pelaajiin kiinni, se on lähtökohta. Katsojat ja pelaajat pitäisi pitää erillään toisistaan, Järvelä sanoo.

– Joku virhe on tapahtunut, kun tällainen on päässyt tapahtumaan.

Ottelun jälkeinen välikohtaus ei tallentunut C Moren ottelulähteykseen. Yllä olevalta videolta kuitenkin näkyy, miten vaihtoaitiossa tapahtuu ottelun jälkeen jotakin, mikä kiinnittää pelaajien ja valmennusjohdon huomion.

Porin Ässien viestintäpäällikkö Jaakko Ruusunen vahvistaa, että kotijoukkueen kannattaja rikkoi Ässien pelaajien koskemattomuutta vaihtoaitiossa heti ottelun pääyttyä. Ruususen tapauksesta laatiman lausunnon mukaan pelaajat eivät kokeneet tilannetta kuitenkaan missään kohtaa uhkaavana.

MTV Urheilulle Ruusunen kertoo Ässien käyvän tapauksen tarkasti läpi SM-liigan ja tapahtuman järjestäneen seuran JYPin kanssa. Rikosilmoitusta tapahtuneesta porilaisseura ei ole tekemässä.

– Ässillä ei ole mitään vaatimuksia mihinkään suuntaan, kuin että tapaus käydään läpi ja otetaan kaikki oppi siitä, Ruusunen sanoo.

MTV Urheilu ei tavoittanut JYPin toimitusjohtajaa Risto Korpelaa kommentoimaan tapausta.





Lue myös:

    Uusimmat