SM-liigasentteristä yllättäen Leijonien MM-pelaaja? Petteri Sihvonen: "En pidä mahdottomana"

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Sveitsin, Jukka Jalonen tyytyväinen turnauksen kehityskäyrään

Oulun Kärppien hyökkääjä Arttu Hyry ilmoittautui jo Leijonien MM-kisaehdokkaiden joukkoon.

Hyry, 22, virittelee tällä hetkellä upeaa tarinaa Suomen kiekkopiirien ytimessä.

Seurajoukkuetasolla Hyry on nimellisesti Kärppien nelossentteri. Korostaen: nimellisesti.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen hehkutti Hyryä jo siinä vaiheessa, kun Kärppä-hyökkääjä valittiin ensimmäistä kertaa Suomen A-maajoukkueen matkaan. 

Hyry teki maajoukkuedebyyttinsä viikonlopun Sveitsin EHT-turnauksessa. Ja miten hän tulikaan ympyröihin mukaan.

– Hyry oli Leijonien paras pelaaja Sveitsin turnauksessa – lähes maagisen hyvä, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen hehkuttaa.

– Toki hän on ollut Kärppien pelillinen ykkössentteri, mutta nyt hän otti siitä vielä askeleen eteenpäin, Sihvonen jatkaa ylistyksiään.

Myös Leijonien päävalmentaja Jalonen jakoi vuolaita kehuja Hyryn suuntaan.

– Pitää muistaa, että tällä tasolla sentteripelin vaade on erittäin kova. Hyry näytti nuorena kaverina sen, että hän pystyy pelaamaan hyvällä tasolla näissä peleissä. Se oli hieno nähdä, Jalonen ilmaisi.

Hyry iski maajoukkueuransa ensimmäisen maalin, kun Leijonat kaatoi sunnuntaina Sveitsin jatkoajalla lukemin 4–3. Hyry vastasi Suomen avausosumasta.

Koska Hyry onnistui kovassa, kansainvälisessä näyttöpaikassa, kysymys kääntyy siihen, että miten tämä vaikuttaa hänen kevään näkymiinsä? 

– Jos Kärpillä kausi loppuu aikaisessa vaiheessa ja Hyry pääsee MM-leiritykseen mukaan, ja jos sattuu käymään niin, että NHL:stä ei tule hirveästi senttereitä, niin en pidä mahdottomana, että hän on kisoissa mukana, Sihvonen väläyttelee.

– Hän on luotettava, vahva ja taitava. Hän pelasi Sveitsin turnauksessa tyylikkäitä lyhyitä vaihtoja ja toi (Juho) Lammikkoa aina upeasti sisään. Todella hieno suoritus, Sihvonen kehuu.

Sihvonen kehuu myös sitä, miten Hyry pystyi auttamaan Leijonien puolustusta edelleen läsnä olleiden pelillisten haasteiden keskellä. 

Toinen vakuuttava taho oli Leijonien maalivahti Harri Säteri, joka muistutti siitä, miten kova tekijä hän yhä on.

– Jos mietitään Leijonille optimaalista kakkos- tai kolmosvahtia kevään kisoihin, niin ei ole Säteriä voittanutta. Jalonen on tuonut uusia kavereita mukaan ja rakentanut ikään kuin tulevaisuutta, mikä on toki Leijonien tulevan päävalmentaja Antti Pennasen kannalta hyvä juttu. Mutta aina ne realiteetit tulevat jossain vastaan, varsinkin veskareiden osalta. Säteri vakuutti, Sihvonen ynnäilee.

Lue myös:

    Uusimmat