Kannattajiltaan paljon yhteydenottoja saanut jääkiekon SM-liigaseura Porin Ässät on käynnistänyt verkkosivuillaan kampanjan, jossa myydään keräilylippuja tämän kevään pudotuspeleihin, joita ei koronavirustilanteen takia pelata lainkaan.
Ässät tiedotti maanantaina laittavansa myyntiin 6 350 – siis kotihallinsa Isomäki Areenan kapasiteetin verran – lippuja, joilla fanit voivat halutessaan osallistua seuran tukemiseen.
Porilaisseuraa olisi odottanut ainakin yksi pudotuspeliottelu ensimmäiseltä playoff-kierrokselta, minkä lisäksi viime torstain kotiottelu TPS:ää vastaan jouduttiin tilanteen pakosta pelaamaan tyhjille katsomoille.
LUE MYÖS: SM-liigapelaajat ihmeissään ennenaikaisesta lomasta – kertoivat suunnitelmistaan: ”Pidettiin herkkiä puheita, syötiin ja mentiin eteenpäin”
Näiden otteluiden menettäminen jätti seuran kassaan ammottavan loven, jota kannattajat ovat nyt alkaneet täyttää. Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen näkee tilanteen malliesimerkkinä seurayhteisön toiminnasta parhaimmillaan.
– Meillä on lähes tuhat irtolipun ostajaa tai kausikorttilaista ilmoittanut nettisivujemme kautta, etteivät he halua hyvitystä siitä. Se on tosi iso juttu, Ruusunen kiittelee TPS-ottelun pääsylipun ostajien toimintaa.
Samalla Ässät käynnisti kampanjan, jossa tukea seuralle tarjoavat voivat ostaa niin sanottuja ”keräilylippuja” hintaan 14,50 euroa. Sanamuodon taustalla on Suomen rahankeräyslaki, jonka mukaan rahalahjoituksiin on haettava joko Poliisihallitukselta tai paikalliselta poliisilaitokselta, jos ostaja ei saa maksulleen mitään konkreettista vastiketta.
Ässät on onnistunut ratkaisemaan tämän pulman.
– Meidän tapauksessamme kyse on keräilytuotteista, Ruusunen painottaa.
Ruotsissa toiseksi ylimmällä sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa pelaava Björklöven, joka myi kesken jääneeseen finaalisarjan otteluun MODO:a vastaan lauantaihin mennessä hurjat jo 20 000 lippua. Tällainen tempaus ei siis lainsäädännöllisesti ole ilman vastikkeellisuutta mahdollista tapahtumaan, jota ei oikeasti koskaan järjestetä.
Ässissä mietitään tällä hetkellä keinoja siihen, miten seura voisi jakaa hyvää takaisin yhteisönsä suuntaan.
– Meillä on nettisivuillamme lomake, johon toivoisimme, että esimerkiksi johonkin riskiryhmään kuuluvat tai heidän lähipiiriinsä kuuluvat laittaisivat viestiä, että pystyisimme esimerkiksi pelaajien toimesta avustamaan vaikka kaupassa käynnissä ja tällaisissa asioissa, Ruusunen pohtii.
– Pyrimme antamaan myös takaisinpäin sitä hyvää tässä, kun kaikilla on vaikea tilanne, hän jatkaa.