SM-liigatähti luopui tavaramerkistään – taustalla karmivat onnettomuudet

Jääkiekko-onnettomuudet saivat Iikka Kangasniemen luopumaan tavaramerkistään – "Tosi hyvä päätös" 1:27
Jääkiekko-onnettomuudet saivat Iikka Kangasniemen luopumaan tavaramerkistään – "Tosi hyvä päätös"

SM-liigan tähtipelaajiin kuuluva Pelicansin Iikka Kangasniemi muutti omaa "tavaramerkkiään" karujen onnettomuuksien jäljiltä.

Kangasniemi, 29, on takonut urallaan kovaa jälkeä Liigassa. Hän rikkoi muun muassa muutama kausi sitten (2021–22) 40 pisteen rajapyykin Lahden Pelicansissa (51 runkosarjaottelua, 18+24=42). Hän pelasi edelliskaudella Tshekeissä, mistä hän palasi täksi kaudeksi Lahteen.

Kangasniemi on tullut tutuksi todellisena taitoniekkana, jonka on voinut tunnistaa myös tavaramerkkimäisistä varusteratkaisuista. Kangasniemen ranteet olivat vuosien ajan täysin paljaana, kun hän kietoi pelipaitaansa ylöspäin ja lyhensi omia hanskojaan.

Nyt tähän on tullut iso muutos.

– Otin itseasiassa viime kaudella käyttöön tällaiset rannesuojat sen jälkeen, kun kävi aika ikävä tapahtuma tuolla toisessa sarjassa, Kangasniemi sanoo MTV Urheilulle.

Kangasniemi viittaa jääkiekon viiltotapauksiin, jotka ovat olleet viime vuosina isosti tapetilla. Kaikista järkyttävin tapaus nähtiin viime syksynä Englannissa, kun yhdysvaltalaishyökkääjä Adam Johnson kuoli saatuaan luistimesta viiltohaavan kaulaansa.

Sen jälkeen eri tahot ja vaikuttajat kannustivat painokkaasti pelaajia käyttämään ranne- ja kaulasuojia.

Suomessa entinen Tappara-hyökkääjä Waltteri Merelä koki pelottavan viiltovamman syksyn 2022 Karjala-turnauksen yhteydessä. Merelä oli tapauksen jälkeen pitkään sivussa kiekkokaukaloista.

Jutun yläreunan videolla Kangasniemen kommentteja hänen varustemuutoksestaan, jonka kohdalla hän teki ”hyvän ratkaisun”.

Kuvia Kangasniemen muutoksesta:

Lue myös:

    Uusimmat