Sometähti Mikael Renwall paljastaa: ei ole vuoteen koskenut alkoholiin

Mikael Renwall otti täyteaineita kasvoihinsa, mutta katui lopputulosta 2:14
Mikael Renwall katuu täyteaineiden ottamista.

Tubettaja Mikael Renwall kertoo, ettei päätös juomisen lopettamiseen johtunut ongelmasta alkoholin kanssa.

Tubettaja ja sometähti Mikael Renwall, 27, kertoo Instagramissaan, ettei ole koskenut alkoholiin kokonaiseen vuoteen.

Renwall on päivittänyt tipatonta matkaansa sosiaalisessa mediassaan vuoden aikana useasti.

Syyksi juomisen lopettamiselle Renwall kertoo ”syntymähumalan”: tubettaja ei koe tarvitsevansa alkoholia hauskanpitoon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– 365 päivää ilman alkoholia! Renwall kirjoittaa julkaisussaan.

– Kävin vuosi sitten yksillä kesän viimeisistä festareista, joilla nautin yhteensä kolme bisseä. Totesin siinä yösubilla frendille, että tää ilta olis sujunut aivan yhtä loistavasti ilmankin. 

– Meillä oli tosi hauskaa, enkä usko, että päästäisin muutenkaan suustani lausetta “olisinpa juonut enemmän.” Sen sijaan jäin miettimään, että olisinpa ollut juomatta ollenkaan – uskallan veikata, että samaa saattaa pohtia moni muukin, Renwall arvelee.

Sometähden juomattomuuteen liittyy toinenkin kokemus: inspiraationaan Renwall kertoo ala-asteopettajansa puhuneen hänelle aikanaan ”elämänhumalasta”.

– Mun opettaja kertoi aikoinaan, ettei juo ja kokee olevansa elämänhumalainen (tai syntymähumalainen, jotain sinne päin). Nuo sanat jäivät mieleen, koska oon aina kokenut pitkälti samoin: hyvät hetket, tietyn energian omaavat ihmiset ja oikein orientoituva mieli saa mut sulautumaan lähes mihin tahansa tilaan ja paikkaan – oli siellä alkoholia tai ei, Renwall selittää.

Juomattomuuspäätös ei kuitenkaan tarkoita Renwallille täysikieltäytymistä. Tubettajan mukaan kyse on enemmänkin kohtuudesta, ja toistaiseksi voimassa olevasta päätöksestä.

Korostan kuitenkin, ettei mulla ole ollut koskaan ongelmia alkoholin kanssa, vaan päinvastoin. Mulle se “sopii”, mutta näen sen nykyään enempi ylimääräisenä asiana kuin lisäarvona.

– En ajattele olevani absolutisti tai äärimmäisen tarkka sen suhteen, etten maistaisi tippaakaan – koen, että näin on jopa kivempi! Totaali kieltäytyminen saattaisi olla mulle liian obsessoivaa, muttei siinäkään ole mitään väärää – niin kuin ei alkoholissakaan, mikäli sen homman taitaa kohtuudella.

Renwall on tuottanut sosiaalisen median sisältöä seuraajilleen täysipäiväisesti jo usean vuoden ajan. Renwall osallistuu myös Selviytyjät Suomi-ohjelmaan tulevana syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat