Sorrutko sinäkin? Nämä ovat huonoimmat hetket vilkuilla puhelinta

mies, puhelin
Shutterstock
Julkaistu 03.06.2018 22:02

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Vilkuiletko sinäkin jatkuvasti puhelintasi? Tietyissä tilanteissa vilkuilu kannattaisi jättää väliin.

Yllä olevalla videolla pohditaan multitaskingin huonoja puolia.

Jatkuva puhelimen vilkuilu on varma tapa estää päivän tehtävälistan viimeisenkin kohdan saavuttaminen.  Ei ole realistista vältellä puhelinta kokonaan, mutta päivän aikana on joitain tärkeitä hetkiä, jolloin kannattaisi ehdottomasti pitää silmät poissa ruudulta, kertoo Huffington Post

Asiantuntijoiden mukaan sinun ei kannattaisi selailla puhelintasi esimerkiksi tilaisuudessa, jossa sinun pitäisi verkostoitua, saati sitten kun yrität lukea kirjaa tai artikkelia. Puhelinta ei pitäisi vilkuilla myöskään juuri ennen nukkumaanmenoa tai yöllä herätessään.

Myöskään seuraavissa tilanteissa puhelinta ei kannata kaivaa esiin:

1. Ensimmäiseksi aamulla

Houkutus napata puhelin käteen heti silmien avaamisen jälkeen voi olla kova. Mutta Jenga Life -yrityksen life - ja business coach Jeff Zcharskin mukaan päivää alkaa silloin hyvin tuottamattomalla tavalla.

– Ennen kuin voit luoda suunnitelmasi päivää varten, teknologia syöttää sinulle jo uutisia, sähköposteja ja viestejä, jotka huutavat huomiotasi.

Zcharskin mukaan tämä johtaa siihen, että alatkin puuhailemaan sellaisia asioita, joiden parissa et ollut oikeasti ajatellut viettää päivääsi.

Anna päivän lähteä kunnolla käyntiin ennen kuin hankit häiriötekijöitä mobiililaitteiltasi.

2. Ennen töihin lähtöä

MyCorporation-yhtiön omistaja ja toimitusjohtaja Deborah Sweeney ei kannusta katsomaan puhelinta aamukiireessä.

– Se, että istut autossasi (katsomassa puhelinta) sen sijaan, että ajaisit toimistolle on tuhlausta ja vaikuttaa tuotteliaisuuteesi toimistolla.

Sweeneyn mukaan jokainen viivästys voi olla merkittävä. Sähköpostit ja tekstiviestit ovat paikoillaan vielä toimistolle saavuttuasikin.

3. Kokouksen aikana

On houkuttelevaa tarkistaa sähköpostit tai vastata tekstiviestiin kesken työpalaverinkin. 

– Luulet olevasi tuottelias. Ja että se toinen ihminen ymmärtää. Mutta jos kokouksesi on tärkeä, todella tuotteliasta olisi rakentaa tuota suhdetta, toteaa yrityskonsultti Christopher K. Lee.

Vilkuilemalla puhelintasi luot toiselle osapuolelle tunteen, ettei hän ole merkityksellinen. Lisäksi menetät tärkeitä asioita keskustelusta. 

MeisterTask-tuotteliaisuussovelluksen toimitusjohtaja Micheal Hollauf on samaa mieltä. 

– Henkilöltä, joka yrittää multitaskata, kestää 50 prosenttia kauemmin saada tehtävä suoritetuksi, ja hän voi tehdä myös jopa 50 prosenttia enemmän virheitä. 

4. Puhelun aikana

Työpuhelun aikana on liiankin helppo selailla sähköposteja ja muita viestejä. Sillä voi kuitenkin olla seurauksensa. Greater Phoenix Economic Councilin toimitusjohtaja Chris Camacho huomauttaa, että tämä voi aiheuttaa sen, että et kuule tärkeitä yksityiskohtia tai et vastaa kun sinua puhutellaan.

Ja entäpä, kun puhelun toisessa päässä tajutaan, että kuuntelet vain puolittain?

5. Kun edessäsi on erityisen haastava tehtävä

Uravalmentaja Steve Wangin mukaan ihmiseltä kestää keskimäärin noin 23 minuuttia saada ajatukset takaisiin kasaan keskeytyksen jälkeen.

Niinpä yksi pahimmista hetkistä vilkuilla puhelinta on silloin, kun olet tekemässä ertiyisen vaativaa tehtävää tai paljon keskittymistä vaativaa projektia. Näissä tapauksissa kannattaa sulkea puhelin siksi aikaa, että saat hommat hoidettua.

6. "Huippuhetkinäsi"

Hive-yrityksen toimitusjohtaja John Furneux kehottaa selvittämään päivän parhaat hetkesi eli ajan, joka sinun kannattaa käyttää hyödyksesi. 

Jos esimerkiksi saat eniten aikaan aamupäivisin, kannattaa puhelin pistää piiloon lounaaseen saakka. Muutoin saatat turhaan sabotoida tuotteliaimpia tuntejasi.

Lähde: Huffington Post

Tuoreimmat aiheesta

Työ