Superpesiksen toinenkin finalisti ratkesi – sitten nähtiin tunteikas hetki

Tälle vuosikymmenelle ei saada uutta miesten pesäpallomestaria. SM-kultaa puolustava Sotkamon Jymy hiipi loppuotteluihin voitoin 3–1 lyötyään tiistaina Hiukan kotikentällään Kouvolan Pallonlyöjät 2–0 (2–1, 4–3).

Suosikkina lauantaina alkaviin Superpesiksen loppuotteluihin lähtee runkosarjan voittanut Manse PP, joka juhli seuran ensimmäistä Suomen mestaruutta 2021.

KPL johti avausjaksoa sen puolivälissä 1–0 ja toista jaksoa puolivälissään 3–1, mutta Jymy kiri vahvasti kummankin jakson voittoon. Jokeri Roope Korhonen löi isäntien juoksuista kolme ja vahvasti esiin noussut Hannes Pekkinen kaksi.

Isäntien ulkopelin ässät olivat huimaavat yhdeksän polttoa tehnyt Kalle Kuosmanen ja KPL:n kahdessa viimeisessä kotiutusyrityksessä palon heittänyt kakkosvahti Jere Vikström.

– Näin tasaisessa sarjassa finaalipaikkakin on kova suoritus, mutta kirkkainta lähdetään hakemaan. Tuntuu, että aina alkukausi menee päin prinkkalaa, mutta loppukaudesta onnistuu, kommentoi 25-vuotias kiteeläiskasvatti Pekkinen Ruudun haastattelussa.

Jymyn pelinjohtajalle 2020-luvun kolmannet finaalit

Loppuottelupaikan varmistuminen oli tunteikas hetki Jymyn pelinjohtajalle Iiro Haimille, 36. Pelaajauransa selkävaivojen takia turhan nuorena lopettamaan joutunut Haimi on KPL:n kasvatti. Hän oli KPL:n viuhkassa SM-finaaleissa jo 2020 ja 2021, jolloin mestaruudet veivät Jymy ja Manse.

– Aikamoinen vääntö oli. Monesti näytti, ettei sisäpelimme käännähdä millään kohdilleen. Läpilyönnin paikkoja löytyi, mutta niiden jälkeen ei ollut tulla jatkumoa. Uskon, että löydämme keinot voittaa myös huikean kauden pelannut Manse, Haimi kommentoi.

– Ekalla jaksolla ei vain saatu miestä kotiin, oltiin kotiutuksissa liian heikkoja. Sisällä ei oltu tarpeeksi hyviä tässä sarjassa. Pulinat pois, Jymy ansaitsee finaalipaikkansa, myönsi jo 1990-luvulla pääsarjauransa aloittanut KPL:n jokeri Juha Korhonen.

Manse PP:llä on mahdollisuus voittaa kautta aikain viidentenä seurana tuplamestaruus samana vuonna. Lahden Mailaveikot (1931), Jyväskylän Kiri (1957), Helsingin Pallo-Toverit (1959), Hyvinkään Tahko (1979) ja Oulun Lippo (1994) ovat voittaneet samalla kaudella sekä miesten että naisten SM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat