Tähtipelaajalla raastavat pudotuspelit – lapsi sairaalassa kultajahdin keskellä

Tampereen Manse PP:n lukkarin Juha Puhtimäen elämä mullistui perjantaina 23. elokuuta, kun hänestä tuli pienen tyttären isä. Iloa lisäsi, että Manse oli edellisenä päivänä raivannut tiensä miesten Superpesiksen välieriin. Esikoisen syntymän jälkeen asiat eivät kuitenkaan sujuneet toivotusti.

– Heti syntymän jälkeen selvisi, että tytön keuhkoihin oli joutunut lapsivettä. Ensimmäinen toimenpide oli poistaa vesi mahdollisimman pian.

– Sen jälkeen havaittiin arvoissa poikkeama. Siitä alkoi lähes kahden viikon tutkimusjakso, sillä lääkärit halusivat selvittää, mistä tuo poikkeama voisi johtua. Vaikka epävarmuus iski rajusti päälle, oli helpottavaa tietää, ettei tytöllä ollut hengenvaaraa.

Mikäli Mansen puolivälieräsarja Pattijokea vastaan olisi jatkunut kolmen pelin jälkeen, olisi Raahessa pelattu tyttären syntymäpäivänä.

– Onneksi sarja katkesi kolmeen peliin. Jos niin ei olisi käynyt, en olisi pelannut perjantaina. Muutoin aika sujui Pattijoki-pelin jälkeen pitkälti puolen kilometrin sisällä, sillä matkaa Kaupin pesäpallostadionilta on sen verran Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Vähillä unilla

Syntymän jälkeen alkoi Puhtimäen ja hänen Nea-puolisonsa valvominen sairaalassa tyttären vierellä.

– Elin käytännössä sairaalasta käsin seuraavat vajaat kaksi viikkoa. Asiaa ei helpottanut, että välieräsarja Kempelettä vastaan lähestyi.

Puhtimäen unirytmi mullistui täysin, ja lyhimmillään unta kertyi viisi tuntia vuorokaudessa pieninä pätkinä nukuttuna.

– Koen silti suhtautuneeni kokonaisuuteen varsin rauhallisesti, vaikka olin huolissani niin tyttärestäni kuin puolison jaksamisesta. Asioiden käsittelyssä järkiperäisesti auttoi urheilijana oppimani asiat.

Pelit oli hoidettava, vaikka sairaalassa vallitsi edelleen epätietoisuus monista asioista. Välieräsarjan toiseen peliin Kempeleeseen Puhtimäki matkusti erillään joukkueesta.

– Muut lähtivät matkalle peliä edeltävänä päivänä. Minä lähdin perään pelipäivänä junalla. Kohtasimme Kokkolassa, missä liityin aamutreeneihin vähien unien jälkeen.

Arki jatkui pelin jälkeen sairaalassa.

– Tytär nukahti syliini syönnin jälkeen. Pyysin sen jälkeen hoitajaa antamaan tietokoneeni ja kuulokkeet, katsoin tytär sylissä viimeisimmän pelimme tehdäkseni siitä analyysia. Onneksi pelisarja hoitui lopulta kolmessa pelissä.

– Suuri kiitos arjen pyörimisestä menee anopilleni. Hän hoiti kotonamme koiraamme ja juoksevia asioita sekä oli sairaalassa apuna, kun jouduin itse olemaan muualla.

Uudella voimalla

Todellinen helpotus koitti viime viikon torstaina: tytär pääsi kotiin.

– Oli huikea tunne saada hänet kotiin. Tutkimukset paljastivat, että kaikki on kunnossa, ja tytär voi hyvin. Pääsen nyt vähitellen totuttautumaan isän arkeen. Opin päivä päivältä uutta, odotan innolla mitä tulevaisuus tuo.

Manse PP on tappiolla finaalisarjassa Sotkamon Jymylle 0–2. Puhtimäki vakuuttaa taistelun tiivistyvän entisestään, kun sarja jatkuu lauantaina Tampereella.

– Olemme hallinneet aiempia pelejä, kotiutus on ollut ongelma. Olen silti levollinen. Jos olisimme pelanneet paskasti, olisi syytä olla huolissaan.

Lue myös:

    Uusimmat