Stand up -koomikko povaa kollegalleen kansainvälistä uraa

Stand up -koomikko Riku Suokas toivoo, että joku suomalainen koomikko tekisi läpimurron kansainvälisillä markkinoilla. Miehellä on yksi selkeä ehdokas kyseisen tehtävän suorittamiseen.

Helsingin Kaupunginteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin johtotehtävistä tuttu Riku Suokas toivoo, että kansainvälisillä markkinoilla nähtäisiin enemmän suomalaisia koomikoita. Mies kertoo useiden suomalaisten koomikoiden tehneen jo keikkoja ulkomailla, mutta varsinainen läpimurto on edelleen tekemättä.

– Tarvittaisiin kansainvälinen läpimurto joltakin. Jonkin se pitäisi tehdä, mutta se vaatii paljon työtä, mies kertoo.

Helmikuun alusta lähtien Tampereen Komediateatterissa SIKAHAUSKA!-sooloesityksiä tehneellä koomikolla on yksi sopiva ehdokas tämän tehtävän suorittamiseen.

– Luulen, että Ismo Leikola saattaisi olla sopivin. Kuka tahansa sen läpimurron tekee, niin sillä ei ole merkitystä, Suokas summaa.

Ulkomaillakin keikkailleen miehen mukaan keikkojen heittäminen on suhteellisen samanlaista, missä tahansa esiintyykään.

– Jutut ovat melkein samanlaisia missä vain. Tietenkin referenssit ovat erilaisia. Täytyy puhua asioista, jotka ovat paikallisille läheisiä, mies toteaa.

Jutut saattavat olla samanlaisia, mutta yleisössä on koomikon mielestä suhteellisen paljon eroa. Ulkomailla ihmiset ovat tottuneet stand up -esityksiin ja ovatkin täten hieman avoimempia esitysten aikana.

– Ulkomailla ihmiset uskaltavat reagoida enemmän ja nopeammin, Suokas sanoo.

Stand up -koomikon mielestä on olemassa muutamia aiheita, jotka naurattavat lähestulkoon aina.

– Viina, kankkunen, seksi ja miesten ja naisten väliset erot ovat aiheita, jotka kiinnostavat missä vaan, mies nauraa.

Yli 20 vuoden uran alalla tehnyt mies on huomannut, että nykyään alalle on enemmän halukkaita. Tämä asia saattaa yksittäisen koomikon kannalta olla huono, mutta yleisön näkökulmasta kuitenkin äärimmäisen hyvä asia.

– Kilpailu kovenee, mutta tämä on yleisön kantilta hyvä asia. Koomikoillehan tämä saattaa olla huono asia. Kilpailun myötä kuitenkin taso nousee, joten yleisö pääsee nauttimaan parhaimmista esityksistä, Suokas toteaa.

Soukas nähdään Ylen Naurun tasapaino -kilpailun voittajan Robert Pettersonin ja konkari Ilari Johanssonin rinnalla Lauteilla-kiertueella. Kyseinen kiertue starttasi tammikuussa. Helmikuun alusta alkaen Tampereen Työväen Teatterin johtotehtävistäkin tuttu mies nähdään SIKAHAUSKA!- sooloesityksissä Tampereen Komediateatterissa.

Lue myös:

    Uusimmat