Huippuvireinen Mikael Granlund iski jälleen – suomalaiset tehokkaina NHL:ssä

Mikael Granlund napautti jo neljännen maalin kolmeen peliin NHL:ssä 0:48
Mikael Granlund on hurjassa maalivireessä. Nyt syntyi jo neljäs rysä kolmeen otteluun.

Suomalaispelaajat kunnostautuivat tekemällä tehopisteitä yön NHL-otteluissa. San Josen Mikael Granlund teki jälleen maalin, ja Montreal Canadiensin Joel Armia keräsi 1+1-tehot kotivoitossa St. Louis Bluesia vastaan.

Mikael Granlundin maalin Vegasia vastaan näet jutun ylälaidan videolta.

Suomalaispelaajat syöttelivät Florida Panthersin 6–3-vierasvoittoon New York Islandersista. Niko Mikkola ja Eetu Luostarinen nappasivat yhdet syöttöpisteet. Anton Lundellin kauden tehopistepotti taas kasvoi kahdella syöttöpisteellä.

Ottelun alkua hallitsi Islanders, joka pääsi avauserän puolivälin paikkeilla jo kolmen maalin johtoon. Loppuottelu oli kuitenkin floridalaisten maalijuhlaa. Kovimman pistesaldon ottelusta keräsi kauden maalitilinsäkin avannut Floridan Matthew Tkachuk, joka nappasi 2+1-tehot.

Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ei palannut jäille vielä Islandersia vastaan. Alavartalovammasta kärsineen Barkovin ennakoidaan palaavan kokoonpanoon alkuviikon ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Heiskasella kahden syöttöpisteen peli

Myös Dallas Starsin suomalaispelaajat iskivät nappisyöttöjä. 4–2-kotivoittoa Chicago Blackhawksista avustivat Esa Lindell yhdellä ja Miro Heiskanen kahdella syöttöpisteellä.

Lindellin pitkä avaussyöttö tavoitti läpiajosta viimeistelleen Jevgeni Dadonovin avauserässä.

Heiskasen rysty-yritys taas päätyi toisessa erässä maalin kulmalla odottaneen Jamie Bennin olkapäähän, josta kimmonneen kiekon kanadalainen löi ilmasta häkkiin. Heiskanen alusti myös kolmannen erän alussa syntynyttä Matt Duchenen 3–0-maalia.

Yli 15 minuuttia pelannut Dallas-hyökkääjä Roope Hintz jäi tällä kertaa ilman tehoja.

Armialle kauden avausmaali

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia oli tehokkaana kotivoitossa St. Louis Bluesia vastaan. Armia nappasi maalin ja syöttöpisteen 5–2-lukemiin päättyneessä ottelussa.

Ensimmäisen erän puolivälissä Armian syöttö avasi paikan Jake Evansin viimeistelemälle avausmaalille. Armian tyhjään maaliin viimeistelemä osuma oli porilaisen kauden ensimmäinen.

Katso Armian kauden avausmaali sekä muut ottelun osumat alla olevalta videolta.

Joel Armia ampui kauden avausmaalinsa St. Louis Bluesin verkkoon 1:26
Joel Armia iski tehot 1+1 St. Louisia vastaan.

Uransa seitsemättä NHL-ottelua pelannut Oliver Kapanen sai jääaikaa hieman yli 13 minuuttia.

New York Rangers voitti niin ikään kotiottelunsa, kun Anaheim Ducks kaatui maalein 2–1.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko nappasi syöttöpisteen joukkueensa ratkaisevasta osumasta Will Cuyllen ohjattua kiekon maaliin.

Rangers on vetänyt itäisen konferenssin kovinta alkukautta. Kahdeksasta pelatusta ottelusta newyorkilaisten voittoon on päättynyt kuusi.

Granlund kasvatti maaliputkeaan

Vancouver Canucksin suomalaisvahti Kevin Lankinen torjui neljännen perättäisen voittopelinsä, kun Pittsburgh Penguins kaatui tiukin 4–3-lukemin. Torjuntoja kanadalaisjoukkueen maalilla miehelle kertyi yhteensä 21.

Alle 10 minuuttia pelanneet pingviinipaitojen Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen jäivät ottelusta ilman tehopisteitä.

San Jose Sharksin Mikael Granlund teki joukkueensa avausmaalin 7–3-tappioon päättyneessä pelissä Vegas Golden Knightsia vastaan.

Granlundin maalin voi katsoa jutun ylälaidan videolta.

Maalin takaa tullut Granlund sulloi osumansa Vegas-vahti Ilja Samsonovin ohi toisen erän puolivälissä.

Granlund on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja alkukaudesta 4+6-tehoilla. Hän on tehnyt kolmessa viimeisessä ottelussa neljä maalia. Pistepotti lienee suomalaispelaajalle silti laiha lohtu, sillä Sharks ei ole kyennyt voittamaan yhtäkään kauden yhdeksästä pelistään.

San Jose on koko liigan ainoa joukkue ilman voittoa. Vegasille voitto oli kolmas perättäinen.