Suomalaisjärkäleen sankariteolle ylistystä NHL:ssä – katso tästä viime sekuntien hirmupommi: "Hän oli kuin peto"

Dallas runnoi 2 maalia 15 sekuntiin – Hakanpää maestrona 1:17
Katso videolta Dallasin nousu ja Hakanpään osuma.

Dallas Starsin Jani Hakanpäästä tuli joukkueensa suuri sankari, kun hän ratkaisi voiton Nashville Predatorsia vastaan vain neljä sekuntia ennen ottelun päättymistä. Suomalaispuolustaja sai ottelun jälkeen kehuja.

Katso pääkuvan videolta Hakanpään osuma ja Dallasin huima nousu voittoon. 

Vielä reilu viisitoista sekuntia ennen ottelun päättymistä näytti siltä, että Nashville ottaa pelistä voiton. Craig Smith toi kuitenkin Dallasin tasoihin 15 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Dallas sai lisää juhlan aihetta vain neljä sekuntia ennen loppua. 

Irtokiekko putosi tyhjään tilaan, josta Jani Hakanpää kiskaisi kiekon voimalla maaliin. Kauden avausosumansa viimeistellyt kaksimetrinen suomalaisjärkäle sai ottelun jälkeen kehuja joukkuetoveri Matt Duchenelta.

– Hän on ollut niin epäonninen. Hän on osunut enemmän tolppiin. Jos puolet niistä osuisi, niin hänellä olisi todennäköisesti kymmenen maalia tällä kaudella. Hän löi yhden tänä iltana ja oli kuin peto kaukalossa. Hän ansaitsi olla kehissä viime hetkillä ja teki työn puolestamme, Duchene sanoi NHL:n kotisivuilla.

– Se oli erikoinen tilanne. Kiekko pomppi ympäriinsä ja oli tarjolla minulle kuin tarjottimella. Se oli kuin se olisi ollut tiin päällä ja yritin vain saada sen ruuhkan läpi. Luulin rehellisesti, että Smitty (Craig Smith) kosketti sitä hieman, mutta hän sanoi, ettei näin käynyt, Hakanpää summasi osumaansa.

31-vuotias Hakanpää pelaa nyt Dallasissa kolmatta kauttaan. Viime kaudella 82 ottelussa kertyi tehot 6+10=16. Tällä kaudella tehoja on tullut 32 otteluun 1+5=6. Dallas on voittonsa jälkeen läntisessä konferenssissa kolmantena. Nashville on seitsemäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat