Suomalaispurjehtija mitalissa kiinni – viimeisessä lähdössä tyly temppu

Purjehduksen ILCA-luokassa Monika Mikkola on kolmen lähdön jälkeen kolmannella sijalla.

Mikkola avasi eilen regatan vaisusti sijoittumalla ensimmäisessä lähdössä sijalle 18, mutta perjantaina Mikkola laittoi täysin uuden vaihteen silmään. Toisesta lähdöstä tuli upeasti sija kaksi ja kolmannessakin lähdössä Mikkola onnistui purjehtimaan viidenneksi. 

Kun huonoin sijoitus pyyhkiytyy purjehduksessa pois, on Mikkola seitsemällä sijoituspisteellä jaetulla kolmannella sijalla Sveitsin Maud Jayet'n kanssa. Jollaluokan kärjessä purjehtii Hollannin Marit Bouwmeester kolmella pisteellä ja toisena on Ranskan Louise Cervera viidellä pisteellä. Mikkola on siis tässä vaiheessa kärkipaikastakin vain neljän pisteen päässä.

Purjehduksessa pisteitä yritetään kerätä mahdollisimman vähän ja niitä jaetaan sijoitusten perusteella.

ILCA-luokassa aloitettiin perjantaina myös neljäs lähtö, jossa Mikkola oli mukana kärkitaistossa. Suomalaisen kannalta kävi melko tylysti, sillä lähtö keskeytettiin, kun tuuli laski alle neljän solmun. Lähtöä ei lasketa mukaan kokonaistulokseen. Kisa jatkuu huomenna, jos tuulet sen sallivat.

Regatassa purjehditaan kymmenen lähtöä, minkä jälkeen vuorossa on mitalilähtö, jossa sijoituspisteet tuplataan. Mikkola oli alkuvuonna MM-regatassa kuudes.

Lue myös:

    Uusimmat