Suomen kaksikko notkahti – olympiamitalisauma sulamassa

Mitalitoivoina Pariisin olympialaisiin lähteneet suomalaispurjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen menettivät kolmantena kisapäivänä jälleen asemiaan Nacra 17 -luokan olympiaregatassa. Kurtbay ja Keskinen purjehtivat maanantain lähdöistä sijat 7, 11 ja 11, ja kokonaissijoitus notkahti viidenneltä sijalta seitsemänneksi.

Mitalisijat karkasivat suomalaisilta jo varsin kauaksi. Kurtbay ja Keskinen ovat keränneet Marseillen vesillä 52 nettopistettä, kun hopea- ja pronssisijoilla purjehtivat Argentiinan ja Uuden-Seelannin venekunnat ovat 28 nettopisteessä. Vain 14 nettopistettä summannut Italia johtaa kilpailua ylivoimaisesti.

– Kai se pitää kolme lähtöä voittaa, jos halutaan yrittää edes pärjätä enää. Tämä ei taida olla enää omissa käsissä, Keskinen tiivisti suomalaistunnelmat Marseillesta.

Kurtbayn mielestä suomalaisvenekunta hävisi kilpakumppaneilleen maanantaina yksinkertaisesti nopeudessa. Marseillen vedet ovat kaksikolle tuttuja, joten selitystä oli vaikea löytää.

– Meidän vauhtimme ei riittänyt tänään, se oli ehkä se suurin juttu. Parissa kohdassa olisi ollut mahdollista nousta, mutta jäimme tokassa lähdössä lenssille (myötätuuleen) ja se oli sitten muiden seuraamista. Ei ollut hirveästi paikkoja ottaa kiinni, ja se on vähän turhauttavaa, Kurtbay totesi.

– Tällaisilla säädöillä olemme purjehtineet näissä keleissä. En osaa sanoa, miksi nyt sujui eri tavalla.

Kilpailussa purjehditaan tiistaina lähdöt 10–12. Kymmenen parasta venekuntaa etenee keskiviikon mitalilähtöön.

Mikkolan regatta päätökseen

Monika Mikkolan urakka naisten Ilca 6 -jollaluokan regatassa päättyi 16. sijaan. Kymmenen parasta pääsi tiistain mitalilähtöön.

Olympiadebytantti Mikkola kohensi kokonaissijoitustaan yhdellä pykälällä sijoittumalla päivän ainoassa lähdössä 12:nneksi. Mikkola oli kisassa parhaimmillaan kolmantena, mutta sunnuntainen hylkäys ja 18:s lähtösija pudottivat suomalaisen sijoitusta rutkasti.

Hollannin Marit Bouwmeester lähtee mitalilähtöön kisan selkeältä kärkipaikalta.