Suomalaisratsastajien urakka huipentui riemunkiljahduksiin ja pääministerin onnitteluihin – "Olen sanaton"

Suomalaisten kouluratsastajien joukkuefinaali päättyi lauantaina Versailles'n palatsin puistossa riemunkiljahduksiin. Suomalaisten nousu kahdeksanneksi varmistui juuri, kun pääministeri Petteri Orpo seurueineen oli onnittelemassa Emma Kanervaa, Henri Ruostetta ja Joanna Robinsonia.

Suomalaista viimeisenä ratsastanut Kanerva nosti joukkueen kahdeksanneksi, mikä sai varsinkin ratsastusväen ja Orpon seurueeseen liittyneen olympiajoukkueen johdon hihkumaan riemusta.

Kanerva iloitsi ennen kaikkea joukkueen saavutuksesta. Hän oli tyytyväinen myös grand prix special -ohjelmaan, josta hän sai suomalaisista selvästi parhaan, 74,301 prosentin tuloksen.

– Olen sanaton. Käsittämätöntä. Mun hevonen on niin uskomaton. Se on niin hyvässä kunnossa ja hyvällä fiiliksellä, Kanerva kiitteli ensimmäiseksi Greek Air -ruunaa.

– Toivoin ja uskoin, että meillä on mahdollisuudet joukkuefinaaliin, ja saimme nyt vielä parannettua sijaa. Kaikki meni yli odotusten, Kanerva jatkoi.

Ratsu yllätti Ruosteen

Kanerva ylsi Ruosteen ja Robinsonin tapaan loppukilpailussa parempaan tulokseen kuin grand prix -karsinnassa. Ruoste avasi grand prix special -loppukilpailun 71,322 prosentin tuloksella.

– Olen kokonaisuuteen tosi tyytyväinen, Ruoste vakuutti.

Valtavan kokoinen olympia-areena katsojineen oli myös poikkeuksellisen jännittävä ympäristö hevosille.

– Hevonen oli paremmin mukana kuin ekana päivänä karsinnassa. En olisi uskonut, että se pystyy keskittymään ja hallitsemaan tilanteen noin hyvin, Ruoste kehui ratsuaan.

Robinson tähtää parempaan

Ensimmäisissä arvokisoissaan kilpaillut Robinson taiteili joukkuefinaalissa 66,413 prosentin tuloksen. Hän ratsasti karsintaa päättäväisemmin, mutta oli tyytyväisempi Glamouraline-tammaan kuin itseensä.

– Yritimme parantaa. Pystyimme siihen monessa kohtaa, mutta vielä tuli muutama virhe, Robinson arvioi ratsukon ohjelmaa.

– Olen tyytyväinen hevoseen, mutta itseäni aion vielä harjoituttaa. Pystymme parempaan, ja haluan kehittää itseäni ratsastajana jatkuvasti. Kilpailut kuuluvat siihen, mutten ole vielä asettanut seuraavia tavoitteita.

Saksa kukisti joukkuekilpailun voittokamppailussa niukasti Tanskan. Britannia sijoittui kolmanneksi. Suomi hävisi täpärästi seitsemänneksi sijoittuneelle Ruotsille.

Saksan Stadessa ammattiratsuttajana työskentelevä Kanerva kilpailee vielä sunnuntaina 18 parhaan ratsukon loppukilpailussa, grand prix -vapaaohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat