Suomalaista jalkapallohistoriaa! Tähtivahdille huima siirto

Hongan maalivahti Sofia Manner tekee perjantaina julkistetulla siirrolla suomalaista jalkapallohistoriaa. Manner on ensimmäinen Kansallisesta liigasta NWSL-ammattilaissarjaan siirtyvä jalkapalloilija. Hänen tuleva seuransa on Orlando Pride kolmivuotisella sopimuksella.

Honka kertoo tiedotteessa, että Mannerista maksettava siirtosumma on suurin Kansallisen liigan historiassa. Honka ei kuitenkaan paljasta summaa.

Manner, 26, pelasi Kansallisessa liigassa loistavan kauden. Hän torjui espoolaisjoukkueelle kymmenen nollapeliä ja summasi tilastoihinsa 117 torjuntaa. Honka päätyi sarjassa neljänneksi KuPS:n, HJK:n ja Åland Unitedin takana. Manner on myös ehdolla Kansallisen Liigan kauden parhaaksi maalivahdiksi sekä pelaajaksi.

Hongan päävalmentajan Omar Adlanin mukaan Mannerin siirtyminen Yhdysvaltoihin on tulosta pelaajan tinkimättömästä työstä, ja pohjalla on espoolaisseuran rakentama pelaajapolku. Myös pelaaja kiittää Honkaa uransa uudesta askeleesta.

– Olen saanut elää laadukasta urheilijan arkea kannustavassa ilmapiirissä ja keskittyä pelaamiseen upeiden pelaajien kanssa. Se on kasvattanut entisestään intohimoani jalkapalloa kohtaan, Manner kommentoi tiedotteessa.

Vuonna 2013 aloittaneessa kovatasoisessa NWSL-sarjassa pelaa 14 joukkuetta. Suomalaisista siellä jatkavat Portland Thornsia edustava Natalia Kuikka ja Racing Louisvillen Elli Pikkujämsä. He siirtyivät aikoinaan Pohjois-Amerikkaan Ruotsin kentiltä.

Manner pääsee Orlando Pridessa samankaltaiseen tilanteeseen kuin Huuhkajien Robert Taylor. Taylor sai viime kaudella Inter Miamissa rinnalleen maailman parhaan pelaajan Lionel Messin. Orlando Pridessa Mannerin seurakavereina on muun muassa syksyn MM-kisoissa maajoukkueuransa päättänyt brasilialainen Marta. Kuudesti maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Martan lisäksi floridalaisseuran pelaajistoon kuuluvat muun muassa brasilialainen Adriana ja kanadalainen Amanda Allen.

Lue myös:

    Uusimmat