Uuden tutkimuksen mukaan yli kahdeksantuntisen työpäivän tekemisellä voi olla järkyttävät seuraukset. Asiantuntijat nimittäin väittävät, että se voi lisätä sydänkohtauksen riskiä jopa 80 prosenttia.
Pitkän työpäivän tekeminen voi aiheuttaa tuhansien työntekijöiden sydänkohtaukset. Indian Timesissa julkaistun artikkelin mukaan aiheesta on tehty useita tutkimuksia, ja niissä on ollut mukana yli 22 000 ihmistä. Varhaisimmat tutkimukset ajoittuvat vuoteen 1958.
Asiaa on tutkittu myös Suomen Työterveyslaitoksessa, jonka tutkijat ovat löytäneet tuloksia, joiden mukaan yli 8 tunnin työpäivä lisää sydänkohtausriskiä jopa 40–80 prosentia.
Päätutkija Marianna Virtasen mukaan haittavaikutukset voivat johtua pitkittyneestä stressille altistumisesta. Muita sydänkohtaukselle altistavia asioita ovat työntekijän huono ateriarytmi sekä vapaa-ajalla harrastetun liikunnan vähyys.
Tutkimuksessa paljastettiin myös, että keski-ikäisillä, yli 55 viikkotuntia töitä tekevillä on hidastuneempi aivotoiminta kuin heillä, jotka työskentelevät noin 40 tuntia.
Pisintä päivää eurooppalaisista tekevät Britannian kansalaiset, joiden keskimääräinen viikoittainen työaika on 42,7 tuntia viikossa. Suomalaisten keskimääräinen työaika oli 37,8 tuntia vuonna 2011.
(MTV3)