Jasmi Joensuu kertoi Viaplaylle poikkeuksellisista tuntemuksista: "Mietin kaikki kauhuskenaariot"

Jasmi Joensuu ankkuroi Suomen joukkueen komeasti kolmanneksi naisten Oberhofin veistissä. Ennen osuuttaan Joensuu kertoi jännittäneensä tilannetta todella paljon.

Johanna Matintalo, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät Suomen kolme ensimmäistä osuutta ja toivat joukkueen  kolmantena vaihtoon, kun ankkuri Joensuu lähti matkaan.

Joensuu kertoi, että jännitys oli pilvissä.

Ei ole koskaan jännittänyt yhtä paljon. Mietin kaikki kauhuskenaariot ennen lähtöä, että suksi katkeaa, tyttö katkeaa tai kaadun jokaiseen mäkeen. Nyt ei ollut pelkästään oma suoritus kyseessä, niin vähän piti varmistella, Joensuu kertoi tunnelmiaan ennen omaa osuuttaan.

Maalissa ankkuri oli silminnähden onnellinen palkintopaikasta ja omasta suorituksestaan. Vaikka Joensuun hiihto sujui pääpiirteittäin hyvin, loppua kohden hänen menonsa alkoi hieman hyytyä, ja saapuessaan maaliin Joensuu makasi maassa hengästyneenä pitkän tovin.

– No itse asiassa kaksi kierrosta meni tosi tosi hyvin. Minulle huudettiin, että mene kevyesti se nousu, mutta kyllä minä siihen iskin, Joensuu kertoo urakastaan.

Vielä osuutensa aikana Joensuu otti varman päälle.

– Nousun päältä aloin varmistelemaan. En tiedä näkyikö se kuvissa, mutta laskun aurasin melkein kokonaan. Ei ollut kyse siitä, että olisin ollut liian hapoilla, vaan että ei vaan nyt käy mitään. Etten nyt vaan mokaa tätä. Naiset petasi sellaisen paikan, ettei sitä voi olla käyttämättä.

Joensuu toi Suomen joukkueen maaliin kaksi minuuttia ja 11 sekuntia voittajaa Ruotsia hitaammalla ajalla. Saksa oli toinen häviten voittajille 17,5 sekuntia.

 

Lue myös:

    Uusimmat