Suomesta pois yrittävästä kuorma-autosta löytyi arvokas yllätys – viranomaiset takavarikoivat

Raaseporissa sijaitsevalta veneiden talvisäilytyspaikalta vietiin viime talvena yli 100 000 eurolla perämoottorin periä. Niistä vain osa löydettiin.

Erään yrityksen ylläpitämästä veneiden talvisäilytyspaikasta huomattiin viime maaliskuussa viedyn yhteensä 18 perämoottorin perää eli vetolaitetta.

Varkauksista vastuuseen saatiin ulkomaalaismies, joka myönsi vieneensä mainituista vetolaitteista kahdeksan.

Asian ytimessä.doc: Viroon varastettua

Rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén joutui venevarkauden uhriksi viime maaliskuussa. Viroon varastettua -dokumentissa selvitetään, millainen rumba on saada vene takaisin, kun se löytyykin Virosta.

 

Katso Viroon varastettua -dokumentti alta. Katsominen vaatii MTV Katsomo -kirjautumisen.

 

Mies kertoi olleensa varkaissa yksin ja vieneensä perämoottorien perät lähistöllä sijaitsevaan metsään piiloon. Myöhemmin hän oli luovuttanut ne Espoossa henkilölle, jonka oli tarkoitus viedä ne maasta. Viranomaiset kuitenkin löysivät perämoottorin perät kuskin kuorma-autosta Helsingin Länsisatamasta ja takavarikoivat ne.

Kuinka yleistä rajat ylittävä rikollisuus on?

Aiheesta keskustellaan Huomenta Suomessa maanantaina 30.9. klo 8.15, kun vieraana onrikoskomisario Matias Björklund.

Toisella kerralla mies oli vienyt Helsingin Vuosaaren venesatamasta erään rikostoverinsa kanssa kolme perämoottorin perää, eli yli 10 000 euron arvosta. Vetolaitteet oli kätketty Sipoonkorven alueelle, josta viranomainen ne takavarikoi.

Kymmenen moottoria jäi kateisiin

Oikeus katsoi miehen vieneen ne kahdeksan perämoottorin perää, joiden varastamisen hän oli myöntänyt. Liettualaisesta kuorma-autosta löydettyjen vetolaitteiden arvo oli runsaat 34 000 euroa.

Perämoottoreita oli Raaseporissa kuitenkin kadonnut yhteensä 100 000 eurolla. Miehen ei katsottu syyllistyneen näiden kateisiin jääneiden perämoottoreiden vientiin, koska näyttö ei ollut riittävää. Kymmenen kateisiin jääneen perämoottorin omistajat jäivät näin ilman korvausta varkauden aiheuttamista kuluista.

Vuonna 1975 syntynyt ulkomaalaismies tuomittiin varkaudesta ja törkeästä varkaudesta 1 vuoden 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Miehen Helsingissä tekemään perämoottorivarkauteen osallistunut nuorempi mies tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen perusmuotoisesta varkaudesta. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat