Suomi teki hienoa historiaa MM-kisoissa

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni historiallisesti MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti Uuden-Seelannin 78–55.

Suomen ykköstähti oli 17 pistettä heittänyt Nicole Ogun.

Nicole Ogun pelasi upean ottelun, joka voidaan tilastorivillänsä todentaa. Kuitenkin voiton takana oli koko joukkue. Kaikki onnistuivat omassa roolissaan ja teimme töitä yhdessä. Tämä joukkue on ainutlaatuinen ja olen erittäin ylpeä saadessani olla osa sitä, päävalmentaja Jussi Räikkä iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi teki voiton myötä upeaa koripallohistoriaa, sillä aiemmin mikään muu joukkue ei ole edennyt MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue sijoittui 12:nneksi vuonna 2016.

– Olemme saavuttaneet tavoitteet, jotka tälle turnaukselle asetimme. Me halusimme jättää jälkemme suomalaiseen koripallohistoriaan. Se on nyt tehty. Nyt lähdetään jahtaamaan unelmia, Räikkä toteaa.

Suomi kohtaa MM-puolivälierässä Kanadan. Ottelu pelataan varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Täysin poikkeuksellista Suomen saavutus ei palloiluhistoriassa kuitenkaan ole, sillä Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkue sijoittui vuonna 1995 peräti neljänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat