Suomi vei historiallisen mitalisaaliin!

Suomen maastohiihdon sekaviestikvartetti Hanni Koski, Topias Vuorela, Nelli-Lotta Karppelin ja Kalle Tossavainen jäi kahdeksanneksi nuorten talviolympialaisten päätöspäivänä torstaina, mutta Etelä-Koreassa päättyneet kilpailut olivat muuten jättipotti Suomen joukkueelle.

Olympiakomitean tiedotteen mukaan kilpailut olivat Suomelle menestyksekkäimmät nuorten olympialaisten historiassa. Suomi saavutti kolme kulta- ja neljä pronssimitalia. Pistesijoja kertyi yhdeksän.

– Nuorten kisat ovat hyvä mittari ja ennustavat omalla tavallaan ainakin osittain urheilijoiden menestysmahdollisuuksia aikuisten puolella, Suomen joukkueen johtaja Kimmo Mustonen kertoi tiedotteessa.

– On tärkeää, että näinkin nuorena pystytään osallistumaan kansainvälisiin monilajikisoihin. Se on monella tapaa opettavaista urheilijoille. Suomen joukkueen osalta on esimerkiksi pystytty ottamaan mukaan urheiluakatemioissa ja valmennuskeskuksissa toimivia asiantuntijoita, joita urheilijat pystyvät hyödyntämään ja saavat näin oppimiskokemuksen myös siitä.

Joukkueessa oli kaksi tuplamitalistia, kun Minja Korhonen saavutti kultaa yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa ja joukkuekilpailussa. Maastohiihdossa Nelli-Lotta Karppelin voitti 7,5 kilometrin perinteisen kilpailun ja oli kolmas vapaan sprintissä.

Mustonen nosti esiin eri lajien urheilijoiden osoittaman yhteishengen. Suomen joukkueessa oli kaikkiaan 51 urheilijaa kymmenessä eri lajissa.

– Kaikilla on tiukka ohjelma omissa lajeissaan, mutta olisi hyvä varsinkin nuorille, että olisi mahdollisuuksia käydä katsomassa ja kannustamassa muissakin lajeissa. Se kuuluu kisojen henkeen, että ollaan mukana joukkueena myös tästä näkökulmasta.

Lue myös:

    Uusimmat