Suomen hiihdon yksityistalliin tukku huippuja – mukana superlupaus

Suomen ensimmäinen yksityinen kilpatalli Team Electrofit on valinnut 12 maastohiihtäjää ja 6 ampumahiihtäjää joukkueeseensa.

Talli oli maastohiihdon puolella toiminnassa jo viime kaudella, ja ensi kaudeksi lisäyksenä tulee ampumahiihto.

Iltalehden mukaan kilpatalliin haki yli 50 urheilijaa. Valittujen joukossa on muun muassa joukkueen kippariksi toistamiseen nimetty Lauri Lepistö, SM-mitalisti Markus Vuorela, nuorten MM-mitalisti Hilla Niemelä ja SM-kultaa voittaneessa viestijoukkueessa hiihtänyt Vilma Nissinen.

Tulevaksi kaudeksi mukaan liittynyt Niemelä odottaa innolla joukkueena harjoittelua.

– Viime kaudella sivusta näki, millainen tiimihenki ja millaista tiimityöskentelyä Electrofitissä oli. Olen myös hyvin vakuuttunut suunnitelmasta ja leirikalenterista, Niemelä kertoo tiedotteessa.

Maastohiihdossa päävalmentajana toimii Jarmo Riski ja ampumahiihdossa Niko Aapajärvi.

Kilpatallin tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä työtä, ja tähtäimessä on 2026 Italiassa järjestettävät talviolympialaiset.

– Tulevalle kaudelle rimaa nostetaan, ja erityisenä teemana haluamme urheilijoille pitää tekemisen tasoa, omistautumista sekä hyvää yhteishenkeä. Tavoite on aidosti Milano-Cortinan olympialaiset ja siellä menestyminen, se ei ole vain haaveilua, joukkueenjohtaja Simo-Viljami Ojanen sanoo tiedotteessa.

Team Electrofit on laajennus valmennuspalveluita tarjoavalle yritykselle Electrofitille. Urheilijat edustavat jatkossakin omia seurojaan kansallisissa kilpailuissa.

Talli järjestää noin 9 000 euroa urheilijaa kohden maksavan harjoitusleiripaketin, johon kuuluu viisi harjoitusleiriä.

– Kärkiurheilijat saavat sen veloituksetta. Tavoitteena on, ettei kukaan maksaisi, Ojanen kertoi Iltalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat