Sauli Niinistö turvallisuusfoorumissa: "Nyt pitää olla vahva"

Sauli Niinistö painotti puheessaan turvallisuuteen panostamisen tärkeyttä.

Kotkaniemi-foorumissa puhunut presidentti Sauli Niinistö totesi puheessaan niiden aikojen olevan ohi, jolloin rauha otettiin itsestäänselvyytenä.

– Onko käynyt niin, että eskalaatio, jotka kovasti varottiin, onkin jo täällä. Sitä käydään vain toisin kuin Ukrainan sotaa, Niinistö sanoi viitaten Venäjän oletettuun hybridisodankäyntiin.

Niinistön mielestä on vaikea uskoa, että kaikki Suomessa ja Euroopassa nähty olisi pelkkää sattumaa mainiten esimerkkinä Nord Stream -kaasuputken räjähdyksen syyskuussa 2022.

Hän korosti puheessaan, että rauhaan ja turvallisuuteen pitää panostaa.

– Nyt pitää olla vahva – ei sotaa käydäkseen, vaan sen välttääkseen.

Niinistö otti kantaa myös parjattuun rajalakiin

Niinistö sivusi puheessaan myös Hallituksen säätämää rajalakia.

Hänen mukaansa yhteisön turva on oikeus, joka nauttii aivan samaa suojaa kuin yksilön oikeudet. Niinistö sanoi, että oikeuksia on osattava punnita keskenään.

Luumäellä vuosittain järjestettävä turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus Kotkaniemi-foorumi järjestetään nyt kolmannen kerran.

Niinistön mukaan Yhdysvaltojen presidentinvaalit eivät vaikuta ratkaisevasti Yhdysvaltojen Nato-suhteeseen.

Hänen mukaansa Yhdysvaltojen viesti Euroopalle on ollut puolueeseen katsomatta se, että Euroopan pitää panostaa Natoon enemmän.

Kotkaniemi-foorumissa on tarkoitus käydä turvallisuuspoliittisia keskusteluja ja tarkastella Suomea rajamaana uuden edessä. 

Foorumi on ilmainen yleisötapahtuma, mutta paikkoja on rajoitetusti. Tänä vuonna seminaarin kaikki paikat varattiin heti loppuun kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat