Tiedekulma: Miksi amerikkalainen yhteiskunta on jakautunut?

Miksi amerikkalainen yhteiskunta on jakautunut? Katso Tiedekulman keskustelua suorana 1:24:49
Katso tilaisuuden tallenne videolta.

Tapahtumasarja Yhdysvaltojen presidentinvaaleista käynnistyi tiistaina Tiedekulmassa. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen videolta artikkelin alusta.

Suuret alueelliset erot ja väestön muutokset ovat aina näkyneet Yhdysvaltojen politiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nyt poliitikot tuntuvat kaivautuneen entistä syvemmälle poteroihin, ja marraskuun presidentinvaalien alla amerikkalainen yhteiskunta näyttää jakautuneemmalta kuin aikoihin.

Tiedekulman ja MTV Uutisten tapahtumasarja alkoi tiistaina 15. lokakuuta kello 17–18.30. Ensimmäisessä tapahtumassa keskusteltiin amerikkalaisen yhteiskunnan jakautumisesta ja muutoksesta.

Voit katsoa tallenteen keskustelusta tämän artikkelin alusta, MTV Katsomosta tai Tiedekulman verkkosivuilta.

Millaisia ovat Yhdysvaltojen isot ja pitkät jakolinjat, ja miksi me vastaan ne -ajattelu vaikuttaa voimakkaalta juuri nyt? Mitkä kysymykset jakavat ja yhdistävät amerikkalaisia? Miten puolueet, julkinen keskustelu ja sosiaalinen media ovat vaikuttaneet nykyiseen yhteiskunnalliseen ilmapiiriin?

Keskustelemassa ovat alue- ja kulttuurintutkimuksen dosentti Outi Hakola, yliopistotutkija Niko Pyrhönen ja Yhdysvaltain tutkimuksen professori Mikko Saikku.

Lisäksi MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi havaintojaan suoraan paikan päältä. Keskustelun juontaa MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Janne Hopsu.

Tapahtumien aikataulut ja teemat:

Ti 15.10. Klo 17–18.30 Miksi amerikkalainen yhteiskunta on jakautunut?
Ti 22.10. Klo 17–18.30 Miten Yhdysvaltojen vaalitulos vaikuttaa Suomeen ja muuhun maailmaan?
Ti 29.10. Klo 17–18.30 Mikä ratkaisee Yhdysvaltojen presidentinvaalit?

 

Tapahtumia voi seurata paikan päällä Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) tai livestriimin välityksellä MTV Katsomossa, osoitteessa mtvuutiset.fi sekä Tiedekulman verkkosivuilla.

 

Lue lisää tapahtumien sisällöstä ja keskustelijoista. Tapahtumat löydät myös Facebookista.

Lue myös:

    Uusimmat