Superpesiksessä outo episodi – Vimpelin 15 vuoden putki katkesi tylyllä tavalla

Taktikoinnissaan onnistunut Kempeleen Kiri pelaa jälleen mitaleista.

Viimeksi vuonna 2008 Superpesiksen mitalipelien ulkopuolelle jääneen Vimpelin Vedon miesten 15 peräkkäistä kautta kestänyt välierätaival katkesi sunnuntaina kotitappioon Kempeleen Kirille.

Vuosi sitten seuran ensimmäisen SM-mitalin pronssisena saavuttanut KeKi meni puolivälieristä jatkoon voiton 3–2, kun ViVe kärsi vasta kauden kolmannen kotitappionsa lukemin 1–2 (1–4, 11–1, 0–5).

Ottelu jää historialliseksi, koska KeKi jätti pelaamatta toisen jakson kaksi viimeisintä sisävuoroaan.

– Pakko oli saada jollain rikottua vastustajan hyvää virettä ja päästä yllättämään, kiteytti KeKin pelinjohtaja Mikko Korhonen erikoisen episodin taustaa Ruudun haastattelussa.

Päätökseen vaikutti sekin, että KeKin ulkopelin tärkein mies Tuomas Jussila loukkasi nilkkansa jo avausjaksolla ja pelasi selkeästi jalkaansa varoen. Jussila teki silti ulkopelissä kahdeksan polttoa ja toi loukkaantumisen jälkeen jopa kolme juoksua. Vimpeliläiset saivat Jussilan suuttumaan pudottamalla hänet loukkaantumisen takia kopituslyönnillä etenemään tyhjälle kentälle.

– Olihan tämä aivan huikea sarja. Viime vuonna JoMaa vastaan voitettiin puolivälierien seiskapeli, ja nyt tällainen. Jatkosarjan pelaaminen oli meiltä kehnoa, mutta melkoinen tasonnosto joukkueelta on nähty, Jussila hehkutti.

Pattijoella, Joensuussa ja Tampereella mestaruuden voittaneen ylivieskalaiskasvatti Jussilan, 35, kausi ei ole koskaan päättynyt puolivälieriin.

Hollanti juoksi ViVen superissa kumoon

Vierasjoukkueista vain Sotkamon Jymy oli voittanut tällä kaudella Saarikentällä.

KeKi nousi avausjakson voittoon jakson viimeisessä vuoroparissa 42-vuotiaan Sami Haapakosken lyödessä voittojuoksun. Toisen jakson puolivälissä tilanne oli ViVelle 9–1, kun viuhkamies Korhonen aloitti taktisen pelinsä.

KeKi tyrmäsi isännät viiden juoksun näytöksellä supervuoroparin avaavalla. Yksittäin tulleista juoksuista ykköskärki Teemu Hollanti toi peräti kolme.

– Jos tuommoisen superin vastustaja vetää, ei siinä paljon jäänyt jossiteltavaa. Pettymys on raaka. Syvälle ottaa, kuvaili ViVen kapteeni Janne Mäkelä, 42.

Loppuotteluihin selviytyy kolmella voitolla. Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy aloittavat välieräsarjansa tiistaina, Manse PP ja KeKi keskiviikkona. Ottelusarjat jatkuvat kolmen pelin ajan vuoropäivinä sunnuntaihin asti.

Lue myös:

    Uusimmat