Supertähti Johannes Kläbon sukellukselle selitys

Johannes Kläbo jäi perjantaina Oberhofin sprinteissä välieriin ensimmäisen kerran yli viiteen vuoteen. Norjalaistähti paljasti kisan jälkeen, mikä meni  pieleen.

– Hiihto oli surkeaa. Paluu takaisin kilpailuihin oli huono ja 2024 alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, Kläbo sanaili norjalaiselle NRK:lle.

Kläbo sairastui Trondheimin maailmancupin kisojen jälkeen. 

– Olin viikon sairaana ja laihduin melkein viisi kiloa. Olen pääsemässä takaisin kuntoon, mutta se ottaa aikansa, Kläbo kertoi.

Trondheimissa norjalainen oli suorastaan ylivoimainen voittaessaan kaikki kolme matkaa. Sairastumisen jälkeen Kläbo joutui jättämään väliin Tour de Skin, vaikka yritys oli kova päästä kauden päätapahtumaan mukaan.

– Makasin kuumeisena ja flunssassa viisi-kuusi päivää. Yritin harjoitella jouluna, jotta pääsisin mukaan Tourille, mutta minun piti lopulta heittää pyyhe kehään, Kläbo sanoi.

Kläbolle paluu maailmancup-kilpailuihin alkoi kehnosti, mutta tänään hänellä on uusi mahdollisuus, kun miehet hiihtävät 20 kilometriä perinteisen yhteislähdössä. Asiantuntijan lausunnot eivät lupaa hyvää, eikä miehen omatkaan kommentit nosta häntä tänään ennakkosuosikiksi.

– (Viiden kilon laihtuminen) tarkoittaa järjettömän suurta energiavajetta. Hiihtäjillä ei ole ylimääräistä, ja Kläbon on vain päästävä takaisin kuntoon, Harald Östberg Amundsen pohdiskeli.

– En pidä häviämisestä, mutta en myöskään tiedä mitä muuta odottaa. Sairauden jälkeen on ollut vaikea päästä alkuun, Klæbo sanoo.

Lauantaina kisassa Kläbon lisäksi katseet kohdistuvat Suomen Iivo Niskaseen, joka on yksi ennakkosuosikeista 20 kilometrin matkalle. Myös Niskanen sairasteli loppuvuodesta ja häneltä jäi Tour de Ski väliin. Valmistautuminen Oberhofin kisaan ei ole ollut suomalaisässälle paras mahdollinen.

– Lauantaina on lotto vetämässä, Niskanen totesi Viaplaylle.

Lue myös:

    Uusimmat