Leipäviikon kunniaksi leivotaan suolaisia sienimuffineja! Noin 1 litrasta tuoreita sieniä saat 150-200 g ryöpättyjä sieniä. Tuoreiden sienien lisäksi myös kuivatut sienirouheet sopivat reseptiin.
Suppilovahveromuffinit
10-20 kpl koon mukaan
- 2 dl sämpyläjauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl roseepippuria
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 tl rakuunaa
- 200 g ryöpättyjä/valutettuja suppilovahveroita tai 20 g /1 dl kuivattua sienirouhetta
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
- 1 rasia (100 g) kantarellituorejuustoa
- 1 dl kevytranskankermaa
- 1 dl maitoa tai kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
- 2 munaa
- 1 dl öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen dl kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan
VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa. Kuitupitoisia muffineja saat tekemällä taikinan tummista jauhoista.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy