Syyttäjä hakee Trumpille vaikenemismääräystä

Syyttäjän mukaan Trumpilla on takanaan pitkä lista tapauksia, joissa hän on muun muassa halveksinut vastapuolta.

Yhdysvalloissa syyttäjä hakee entiselle presidentille Donald Trumpille vaikenemismääräystä rikosoikeudenkäynnissä, jonka on määrä alkaa maaliskuussa.

Syytteen mukaan Trump on yrittänyt peitellä silloiselle asianajajalleen tehtyjä rahasiirtoja, joiden avulla tämän olisi ollut mahdollista maksaa niin sanottuja hyssyttelyrahoja Stephanie Cliffordille. Clifford tunnetaan myös pornonäyttelijänä.

Syyttäjän mukaan Trumpilla on takanaan pitkä lista tapauksia, joissa hän on muun muassa halveksinut vastapuolta. 

Syyttäjän mukaan tapauksen puinnin aikana syyttäjän ja henkilöstön saamien uhkausten määrä on kasvanut aina sen jälkeen, kun Trump on hyökännyt vastapuolta vastaan muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Trumpista on tulossa ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, jota vastaan on aloitettu rikosoikeudenkäynti. Tätä Trumpiin kohdistuvaa oikeustapausta käsitellään kirjanpitorikoksena. 

Trumpin entinen asianajaja b on tunnustanut suorittaneensa maksun Trumpin puolesta. Trump on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Trump joutuu vastaamaan peräti 34:ään eri syytekohtaan, jotka liittyvät Cliffordille maksettuun noin 130 000 dollariin.

Juristit valittivat siviilikanteen tuomiosta

Trumpin lakitiimi ilmoitti maanantaina myös tyytymättömyytensä New Yorkin osavaltion tuomioistuimen hänelle langettamaan liiketoimintakieltoon ja reilun 350 miljoonan dollarin seuraamusmaksuun. 

Päätöksen mukaan Trump ei voi myöskään hakea kolmen vuoden aikana lainaa yhdestäkään New Yorkin osavaltioon rekisteröidystä pankista.

Tapaus liittyy siviilikanteeseen, jossa Trump on syyttäjän mukaan paisutellut omaisuutensa arvoa neuvotteluissaan pankkien ja vakuutusyhtiöiden kanssa saadakseen näin parempia ehtoja lainoilleen ja vakuutuksilleen.

Oikeus kertoi päätöksestään edellisviikolla.

Lue myös:

    Uusimmat