Trumpille taas takaisku – viimeinen yritys lykätä oikeudenkäyntiä tyrmättiin

Donald Trumpista on tulossa maaliskuussa ensimmäinen Yhdysvaltain entinen presidentti, jota vastaan on aloitettu rikosoikeudenkäynti. 

Tuomari torppasi torstaina Trumpin lakitiimin vaatimukset lykkäyksestä ja vahvisti, että valamiehistön valitsemisen on määrä alkaa New Yorkissa maaliskuun 25. päivänä.

Tapaus liittyy Stephanie Cliffordille vuoden 2016 presidentinvaalien alla maksettuihin niin sanottuihin hyssyttelyrahoihin. Clifford tunnetaan myös pornonäyttelijänä käyttämällään nimellä Stormy Daniels.

Tätä Trumpiin kohdistuvaa oikeustapausta käsitellään kirjanpitorikoksena.

Trumpia vastaan on käynnissä useita muitakin oikeudenkäyntejä. Trumpin lakitiimi on yrittänyt saada ex-presidenttiin liittyviä rikosoikeudenkäyntejä lykättyä pidettäväksi vasta marraskuun alussa järjestettävien presidentinvaalien jälkeen. Trump on erittäin todennäköisesti republikaanien presidenttiehdokas tulevissa vaaleissa.

Epäillään väärentäneen yritystietoja

Syytteen mukaan Trumpin epäillään väärentäneen yritystietojaan peitelläkseen Cliffordille tehtyjä maksuja, joiden tarkoituksena oli ollut saada Clifford pysymään vaiti väitetystä suhteestaan Trumpiin vuonna 2006.

Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen on tunnustanut suorittaneensa maksun Trumpin puolesta. Trump on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Syytteen mukaan Trump on yrittänyt peitellä Cohenille tehtyjä rahansiirtoja, joiden avulla tämän oli mahdollista maksaa hyssyttelyrahoja Cliffordille.

Koska tuomari Juan Merchan päätti hylätä Trumpin puolustusasianajajien vaateet tapauksen lykkäämisestä, entinen presidentti joutuu vastaamaan peräti 34:ään eri syytekohtaan, jotka liittyvät Cliffordille maksettuun noin 130 000 dollariin.

Trump on kuvaillut syytteillä pyrittävän vain aiheuttamaan hänelle haittaa presidentinvaaleissa.

Punaiseen solmioon ja tummaan pukuun sonnustautunut Trump vääntelehti torstaisen kuulemisen aikana hermostuneen oloisena samaan aikaan kun hänen asianajajansa väittelivät syyttäjien ja tuomarin kanssa.

Juttua päivitetty 15.2.2024 kello 20.39 tarkentavilla tiedoilla syytteestä.

Lue myös:

    Uusimmat