Syyttäjä: Mies ryöstömurhasi toisen AK-47-kiväärillä Porissa ystävänpäivänä

Syyttäjän mukaan kyseessä oli "ryöstömurha", jossa syytetty vei uhrilta vajaat 400 euroa.

Poliisi sai ystävänpäivänä useita ilmoituksia Raumalla Merirauman kaupunginosassa ammutuista laukauksista. Alueella sijaitsevasta asunnosta löytyi viisikymppinen mies, joka oli ammuttu kuoliaaksi AK-47-tyyppisellä kiväärillä.

Syyttäjä vaatii perjantaina Satakunnan käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä 28-vuotiaalle miehelle elinkautista rangaistusta murhasta. 

Syyttäjän mukaan syytetty meni ennalta tuntemansa uhrin asuntoon suojaliiveihin pukeutuneena sekä aseella ja muutamilla kymmenillä patruunoilla varustautuneena ja ampui kaksi laukausta sohvalla ollutta uhria kohti. Toinen laukaus osui uhrin ylävartaloon ja toinen sohvatyynyyn.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli niin sanottu ryöstömurha. Syytetty vei uhrilta muun muassa pankkikortteja ja 377,55 euroa käteistä, haastehakemuksessa sanotaan.

Hallussa huumeita

Syytetty meni syyttäjän mukaan uhrin asunnolta Karhulinnan niin sanotulle juoksuhauta-alueelle ja ampui kiväärillä useita laukauksia. Osa laukauksista oli suunnattu kohti omakotitaloa, haastehakemuksessa sanotaan.

Poliisi on aiemmin kertonut, että syytetyn käyttämä ase oli sotilaskivääri, johon tällä ei ollut aselupaa.

Murhan lisäksi miestä syytetään törkeästä ryöstöstä, vaaran aiheuttamisesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta löytyi marihuanaa ja amfetamiinia.

Kiistää syytteet

Syytetty kiistää syytteet murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Kirjallisessa vastauksessaan mies kertoo olleensa uhrin asunnossa, mutta kiistää varustautuneensa mainituilla välineillä tai ampuneensa tahallisesti uhria kohti. Vastauksessaan hän sanoo, ettei ota tarkemmin kantaa asunnon tapahtumiin.

Esitutkinnassa mies on kiistänyt tunteneensa uhria. Hän sanoi olleensa kauppareissulla, kun kuuli laukauksia, ja tulleensa sitten poliisin kiinniottamaksi. 

Hän ei ole haastehakemuksen mukaan osannut antaa selitystä sille, miksi häneltä löytyi aseeseen sopivia patruunoita ja uhrin omaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat