Taas hiihtokultaa Suomeen!

Nelli-Lotta Karppelin voitti tiistaina nuorten talviolympialaisissa perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometrin kilpailun.

Karppelin jätti Etelä-Korean Pyeongchangissa väliaikalähtönä hiihdetyssä kilpailussa Ranskan Agathe Margreitherin 10,5 sekunnin erolla hopealle.

– Oli aika rankka kisa. Ei tuntunut hyvältä, ja ajattelin, että olisin väliajoissa huonoilla sijoilla. Olin yllättynyt, kun minulle huudettiin hyviä väliaikoja ja voitin, Karppelin kertasi kilpailua Olympiakomitean nettisivuilla.

Karppelin saavutti maanantaina pronssimitalin vapaan hiihtotavan sprintissä. Kultamitali oli Suomelle kisojen toinen hiihtolajeissa, sillä Minja Korhonen voitti naisten yhdistetyn kilpailun maanantaina. Mitaleja Suomella on kaikkiaan viisi.

Hanni Koski oli 7,5 kilometrin kilpailussa 14:s ja Signe Jakobson 45:s.

Topias Vuorela hiihti poikien kilpailussa kuudenneksi 28 sekunnin päässä kilpailun voittaneesta Saksan Jakob Mochista. Kalle Tossavainen oli 15:s ja Leevi Passila 36:s.